Finala Ralucăi Olaru (în China, la dublu) a fost singura realizare a debutului sezonului competițional, pentru tenismenele românce

Finala Ralucăi Olaru (în China, la dublu) a fost singura realizare a debutului sezonului competițional, pentru tenismenele românce(1486)


Bucureșteanca RALUCA IOANA OLARU -- SINGURA sportivă ROMÂNCĂ (din cele șase înscrise, celelate cinci participând și la simplu) ajunsă în fazele superioare ale turneului de tenis de câmp "SHENZHEN-Open" (de la Shenzhen, provincia Guangodong, Republica Populară Chineză), competiție din categoria valorică "International", dotată cu premii în valoare totală de 626.750 de dolari U.S.A. și care s-a desf[șurat, pe suprafață "hard", în perioada 1-8 ianuarie 2017 -- a pierdut în finala de dublu !

Perechea ("favorită" numărul 3 !) RALUCA OLARU (ROMÂNIA; 27 de ani; 74 W.T.A., la dublu) ) - Olga Savciuk (Ucraina; 29 de ani; 63 W.T.A., la dublu) a cedat (cu scorul de: 1-6, 5-7), într-o oră și 20 de minute de joc, în fața "favoritelor" numărul 2, Andrea Hlavackova (Cehia) - Shuai Peng (R.P. Chineză).
Hlavackova și Peng au dominat primul set și și l-au adjudecat, în doar 23 de minute, cu un sec 6-1 !
În manșa secundă, jocul a fost mult mai echilibrat ! Cele două perechi au mers,la [nceput, cap-la-cap, până la scorul de 3-3, când Olaru și Savciuk au reușit să "lege" două "game"-uri la rând și să se desprindă, la 5-3. Din păcate, cele două nu au reușit să fructifice acest avantaj, iar scorul a redevenit egal: 5-5. Hlavackova și Peng au preluat, apoi, conducerea, cu 6-5 (după ce perechea româno-ucraineană a ratat trei mingi de "break" !...), obținând, în final, victoria, după un ultim joc, în care Raluca Olaru a comis, la serviciu, două duble-greșeli...

Reamintim că românca și ucraineanca au ajuns în finală datorită... RETRAGERII, în etapa semifinalelor, a principalelor favorite, Raquel Atawo (S.U.A.; 21 W.T.A., la dublu) şi Yifan Xu (R.P. Chineză; 20 W.T.A., la dublu) !

În"sferturile-de-finală" (practic: turul inaugural), cuplul româno-ucrainean învinsese (foarte greu !) perechea chineză Ying-Ying Duan - Qiang Wang, cu scorul de: 2-6, 7-6 (5), 14-12, după o oră şi 41 de minute de joc și după ce au... salvat trei mingi de meci, în "super-tie-break" !

Accederea în finală a fost răsplătită cu un cec de 13.544 dolari U.S.A. şi 180 puncte W.T.A. (pentru clasamentul feminin mondial de dublu).

Perechea OLARU - Savciuk are, în palmaresul comun, un titlu W.T.A., cucerit în 2008, la Tashkent (Uzbekistan).
A fost, de altfel, primul trofeu din carieră, în circuitelor elitelor din tenisul-de-câmp feminin, pentru Olaru, care are, acum, în palmares, cinci (5) trofee la dublu, obținute la: Tașkent, în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) și în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco (Mexic), în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg Germania), în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz (Austria), în 2014 (alături de americanca, de origine georgiană, Anna Tatishvili).
De asemenea, românca a mai jucat alte șapte (7) finale W.T.A., la dublu: în 2008, la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke); în 2013, la Katowice (alături de Solovieva); în 2014, la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel); în 2015, la Nurnberg (alături de spaniola Lara Arruabarrena); în 2016, la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia).

Anul trecut (2016), turneul de la Shenzhen a fost câștigat, la dublu, de către perechea formată din... MONICA NICULESCU (ROMÂNIA) și Vania King (S.U.A.) !
(De altfel, Niculescu mai câștigase acest turneu, tot la dublu, și în 2014, făcând, atunci, pereche cu cehoaica Klara Koukalova !)
Trofeul la simplu abrevenit, în ianuarie 2016, polonezei Agnieszka Radwanska (după ce cu un an înainte, în 2015, românca SIMONA HALEP fusese cea care triumfase în competiție !)

Cu excepția RALUCĂI OLARU, la debutul jocurilor din 2017, la Shenzhen, în China (ca de altfel și la Brisbane, în Australia, unde a participat o altă compatrioată de-a noastră, IRINA-CAMELIA BEGU, eliminată... în primul tur la simplu și în manșa secundă la dublu !), tenismenele noastre (SIMONA HALEP, MONICA NICULESCU, SORANA CÎRSTEA, ANA BOGDAN, PATRICIA MARIA ȚIG) ... nu au strălucit, dar... NU-I NIMIC: sezonul competițional este, totuși, abia la început !

Așadar: MULT SUCCES, în noul an (cu... 55 de turnee W.T.A. !), dragilor noastre sportive, din tenisul-de-câmp, jucătoare care ne-au adus (SI NE VOR MAI ADUCE, fără nicio îndoială !) atâtea bucurii (le FELICITĂM și le MULȚUMIM, pentru asta !) !!!

Cât despre CONSTĂNȚEANCA NOASTRĂ, "SIMO-Fire", suntem aproape siguri că va fi... "ANUL EI" (!!!!!!!), în care NU NUMAI că... va câștiga primul său turneu de "Grand Slam" (!!!), dar va forța chiar... atingerea locului ÎNTÎI, în clasamentul mondial !!!

HAI, ROMÂNIA !!!

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri