De sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine

De sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine(1168)


Alimentația sănătoasă are o importanță covârșitoare în menținerea sănătății, iar de sănătatea copilului de astăzi, depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine. Sunt idei importante din mesajul Administrației Prezidențiale, prezentat de Consilierul de Stat, Diana Păun, în cadrul primei conferințe – dezbateri , din Proiectul de Nutriție a Copilului Preșcolar –

Prevenția începe cu educația privind alimentația sănătoasă a copiilor. Proiectul este inițiat de Oameni și Companii, în parteneriat cu Danone, iar lansarea acestuia a avut loc în Bucureşti.

Potrivit Consilierului de Stat, din cele patru categorii de factori determinanți ai sănătății, stilul de viață are ponderea cea mai mare, respectiv 51%. ”Cunoaștem cu toții poziția țării noastre în statisticile internaționale , în ceea ce privește procentul populației ponderale și obeze. În ceea ce privește procentul populației supraponderale sau obeze , ne poziționăm sub media Uniunii Europene, iar consumul de fructe și legume per capita este superior mediei”, a arătat Diana Păun, descriind situația din țara noastră.

Consilierul de Stat a subliniat necesitatea de a acorda atenție acestui domeniu, având în vedere că adoptarea unei alimentații echilibrate și sănătoase, încă de la cea mai fragedă vârstă, va avea un impact pozitiv asupra îmbunătățirii calității și creșterii speranței de viață în țara noastră.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri