TENIS - Shenzen (R.P. Chineză): Halep, Niculescu și Cîrstea s-au oprit în turul doi, doar Raluca Olaru joacă în semifinalele de dublu

TENIS - Shenzen (R.P. Chineză): Halep, Niculescu și Cîrstea s-au oprit în turul doi, doar Raluca Olaru joacă în semifinalele de dublu(1738)


Bucureșteanca RALUCA OLARU (27 de ani) este SINGURA sportivă ROMÂNCĂ (din cele șase înscrise, celelate cinci participând și la simplu) rămasă în turneul de tenis de câmp SHENZHEN-Open (din Republica Populară Chineză), competiție din categoria valorică "International", dotată cu premii în valoare totală de 626.750 de dolari U.S.A. și care se desfașoară, pe suprafață "hard", în perioada 1-7 ianuarie 2017.

Marți, perechea (favorită numărul 3 !) RALUCA OLARU (ROMÂNIA; 74 W.T.A., la dublu) ) - Olga Savciuk (Ucraina; 63 W.T.A., la dublu), învinsese cuplul chinez Ying-Ying Duan- Qiang Wang, cu scorul de: 2-6, 7-6 (5), 14-12, după o oră şi 41 de minute de joc și după ce au salvat trei mingi de meci, în super "tie-break".

Olaru şi Savchuk şi-au asigurat un cec de 7 271 dolari U.S.A. şi 110 puncte W.T.A., la dublu, şi vor juca, în semifinale, contra principalelor favorite, Raquel Atawo (S.U.A.) şi Yifan Xu (R.P.Chineză).

Perechea româno-ucraineană are, deja, un titlu W.T.A., cucerit în 2008, la Tashkent (Uzbekistan). A fost primul trofeu din carieră pentru Olaru, care are în palmares cinci (5) trofee la dublu, în cele 12 finale jucate în circuitul W.T.A.

Din păcate, "Fata-de-la-Malul-Mării", ROMÂNCA (din CONSTANȚA !) SIMONA HALEP (25 de ani, locul 4 W.T.A. / Womens' Tennis Association, la simplu, și "cap-de-serie" numărul 2, după poloneza Agnieszka Radwanska câștigătoarea de anul trecut; antrenor: australianul Darren Cahill) A RATAT, în dimineața de luni - 2 ianuarie 2017, calificarea în turul trei ("sferturi-de-finală") al probei de simplu.

CONSTĂNȚEANCA (care a câștigat acest turneu în 2015 !) a fost eliminată, în manșa secundă ("optimi-de-finală"), de către sportiva cehă Katerina Siniakova (DOAR locul 52 W.T.A. !), fiind învinsă cu scorul de: 3-6, 6-4, 5-7 !!!

Jucătoarea din România a început cum nu se poate mai prost primul meci disputat, în întreaga carieră, în compania cehoaicei Siniakova. Simona s-a văzut imediat condusă cu 4-0. Halep a salvat două mingi de set, dar Siniakova a fructificat a treia șansă și a închis primul act cu scorul de 6-3.

În setul al doilea, Simona și-a pierdut serviciul, la scorul de 1-1, dar a revenit imediat și s-a mers cap la cap până la 3-3, când Siniakova a câștigat, din nou, pe serviciul româncei. Simona a cerut intervenția antrenorului, la pauza dintre "game"-uri, apoi nu a mai pierdut niciun joc, până la finalul actului secund, pe care l-a cîștigat cu 6-4.

Setul decisiv a fost un... carusel, pentru ambele jucătoare: niciuna dintre ele nu a reușit să își facă serviciul, în primele cinci "game"-uri. Condusă cu 4-2, Simona a dat semne de revenire, câștigând trei "game"-uri consecutive, dar a cedat pe final, cehoaica adjudecându-și setul al treilea, cu scorul de 7-5.

Reamintim că, în primul tur, românca a învins-o, nu fără dificultate..., după o oră și 48 de minute de joc, în trei seturi, cu scorul de: 6-1, 3-6, 6-3, pe sârboaica Jelena Jankovic (54 W.T.A., la simplu), fost... lider mondial (în anul 2008) !
În urmă cu un an, Simona Halep nu a evoluat în prima săptămână competițională, întrucât s-a retras de la Brisbane (Australia), așadar: nu are... niciun punct de apărat, în clasamentul W.T.A., la Shenzhen !

Românca ar fi trebuit, totuși, să ajungă... cel puțin până în finală, ca să nu piardă puncte (și, implicit, posibil chiar și... locul 4 W.T.A. !), până la "Australian Open", care se va desfășura între 16 - 29 ianuarie, la Melbourne. 

În condițiile în care a anunțat că nu va juca un alt turneu în săptămâna premergătoare celui de la Melbourne, ea ar fi trebuit să-și apere, la Shenzhen, și cele 180 de puncte câștigate, în... a doua saptămână din anul precedent, 2016, la Sydney (turneu dintr-o categorie valorică superioară: "Premier" !), acolo unde a ajuns până în... semifinale !

Tot în turul doi, de simplu, târgovișteanca SORANA CÎRSTEA (26 de ani, 78 W.T.A.) a pierdut, marți, fără drept de apel, la poloneza Agnieszka Radwanska (numărul 3 W.T.A. si "favorită" numărul unu, aceasta fiind, de altfel, câștigătoarea turneului, anul trecut !): 0-6, 3-6.

Românca o învinsese, în prima manșă (în care a fost direct calificată, la fel ca și Halep și Niculescu !), pe Kristina Kucova (Slovacia, 81 W.T.A.), cu scorul de: 6-3, 4-6, 6-4, după două ore și 16 minute de joc, în timp ce poloneza se "distrase", practic, în primul tur, cu reprezentanta gazdelor, Ying-Ying Duan (locul 104 W.T.A.), beneficiara unui "wild-card", oferit de către organizatori.

La fel, tot în manșa secundă, slătineanca (de origine, fiind acum rezidentă în București) MONICA NICULESCU (29 de ani, numărul 38 W.T.A., la simplu) a pierdut, surprinzător, în fața chinezoaicei Qiang Wang (73 W.T.A.), cu scorul de: 6-7 (1), 4-6.

Duminică, românca își asigurase calificarea în "optimile" de simplu, după ce o învinsese, în primul tur, pe Kai-Lin Zhang (China, locul 134 W.T.A.), cu scorul de: 5-7, 6-1, 6-3.

Pentru calificarea în turul doi, la simplu, Simona Halep, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea și-au asigurat câte un cec în valoare de 7.238 U.S.D. și câte 30 de puncte W.T.A., la simplu.

În turul I al probei de simplu, de la Shenzhen-Open, o altă ROMÂNCĂ, prahoveanca (născută și rezidentă în Sinaia) ANA BOGDAN (24 de ani, locul 129 W.T.A.), jucătoare care a trecut și prin "calificări", a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 6-7 (5), 3-6, după două ore și trei minute de joc, de către italianca Camila Giorgi, locul 83 W.T.A.
Românca va încasa un premiu de 4.698 de dolari americani.

În "calificări", în primul tur "preliminar", românca o învinsese, lejer (6-2, 6-2), pe chinezoaica Qianhui Tang (16 ani, 972 W.T.A.).
Învinsă în ultimul (al doilea) tur al "calificărilor", de către Nina Stojanovic (Serbia, 20 de ani, locul 142 W.T.A.) -- scor 7-6 (5), 4-6, 4-6 --, Ana Bogdan o... înlocuise, până la urmă, pe "tabloul principal", pe elvețianca Timea Bacsinszky, locul 15 W.T.A. și "cap-de-serie" numărul 4, după ce aceasta din urmă s-a retras, din cauza unei accidentari la mușchii abdominali !

O altă ROMÂNCĂ, gălățeanca (originară din Caransebeș) PATRICIA MARIA ȚIG (22 ani, 107 W.T.A.) a părasit prima (dintre compatrioatele noastre) competiția, fiind învinsă -- cu: 7-6 (3), 3-6, 4-6 --, încă din primul tur al "calificărilor", de sârboaica Nina Stojanovic (20 ani, 142 W.T.A.), adică exact de către cea care, în manșa următoare, a câștigat și în fața... Anei Bogdan !

Tot marți, dar la dublu, perechea ROMÂNEASCĂ (!) formată din MONICA NICULESCU și SIMONA HALEP a pierdut, după o oră și 8 minute de joc, în fața cuplului rus Natela Dzalamidze - Veronika Kudermetova, cu: 3-6, 3-6.

A fost... al doilea turneu (DOAR !) în care Halep și Niculescu au jucat împreună, după cel de anul trecut, de la Montreal ! În Canada, cele două reușiseră o performanță... remarcabilă, ajungând până în... finala competiției din categoria "Premier 5" ! Atunci, româncele au trecut, în "sferturi", de franțuzoaicele Caroline Garcia și Kristina Mladenovic, iar, în finală, s-au înclinat în fața rusoaicelor Ekaterina Makarova și Elena Vesnina.

Anul trecut (2016), turneul de la Shenzen a fost câștigat, la simplu, de către poloneza Agnieszka Radwanska (după ce cu un an înainte, în 2015, românca SIMONA HALEP fusese cea care triumfase în competiție !)

La dublu, tot anul trecut, trofeul a revenit perechii formate din... MONICA NICULESCU (ROMÂNIA) și Vania King (S.U.A.) ! (De altfel, Niculescu mai câștigase acest turneu, tot la dublu, și în 2014, făcând, atunci, pereche cu cehoaica Klara Koukalova !) Așadar, la Shenzen, în China, tenismenele noastre... nu au stralucit, dar... NU-I NIMIC, sezonul este abia la debut !

MULT SUCCES, în noul an (cu... 55 de turnee W.T.A. !), dragilor noastre sportive, din tenisul de câmp, care ne-au adus (SI NE VOR MAI ADUCE, fără nicio îndoială !) atatea bucurii (le FELICITĂM și le MULȚUMIM, pentru asta !) !!!

Cât despre CONSTĂNȚEANCA NOASTRĂ, "SIMO-Fire", suntem aproape siguri că va fi... "ANUL EI" !!!, în care NU NUMAI că... va câștiga primul său turneu de "Grand Slam", dar și că va forța chiar... atingerea locului ÎNTÎI, în clasamentul mondial !!!

HAI, ROMÂNIA !!! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri