DE CE SE ȚINE DRAGNEA DE FUSTA DOAMNEI SEVIL SHHAIDEH ?

DE CE SE ȚINE DRAGNEA DE FUSTA DOAMNEI SEVIL SHHAIDEH ?(6907)


În urmă cu câteva săptămâni, Liviu Dragnea semăna foarte bine cu un cetățean oarecare, unul obișnuit, vreau să zic, cu probleme la DNA, cu o sentință cu suspendare în palmares, nu comentez, și cu figura tensionată a celui care așteaptă încă un verdict într-un alt dosar. Dacă s-ar fi așezat, cu basca pe cap, la o coadă muncitorească, nu contează la ce, din oricare piață bucureșteană, fluierând o arie din Internaționala a III-a, nu l-ar fi recunoscut nimeni!

Oarecum debusolat de situația în care se află, pus la index de cei care îi poartă sâmbetele la DNA, Liviu Dragnea a ales, inițial, o tactică discretă, folosindu-l pe Victor Ponta pe post de câine al democrației, gata, după ce și-a recăpătat glasul, să se ia la harță cu toată lumea. Acționând meșteșugit, pentru că și Ponta ăsta nu este un prost, fostul premier a știut când și cum să tragă spuza pe turta lui. Așa se face că, în scurt timp, Victor Ponta a sărit mai multe trepte de la statutul de demisionar de frica străzii la rolul, mult îndrăgit de domnia sa, de veșnic candidat la funcția de prim ministru al României...Acum, a constatat că el, fantasticul, inegalabilul, a fost dus cu zăhărelul...

Șeful PSD a realizat, în cele din urmă, că, jucând rolul teleormăneanului blând, de pe care curg zdrențele, nu are nici o șansă în fața Justiției... Simțind cât de mic poate fi, Liviu Dragnea a schimbat rapid tactica, încercând să-l arunce pe bunul său prieten, enunțat astfel doar în discursuri, din tren, ca să nu-i ocupe timpul de expunere. Din cauza vitezei reduse cu care circulă trenurile la noi, pisicuțul Ponta, cum îl alinta Băsescu, s-a ales doar cu o julitură la un genunchi, ce-i drept, dar a fost clasat pe mutește!

Travestit în bijutier, Liviu Dragnea a înțeles că, într-o situație ca a lui, tăcerea nu este de aur, indiferent câte karate are. În consecință, a ieșit la atac, trecând, în materie de luptă revoluționară, de la teorie la practică, prin procedeul langa-balanga. Adică, precizez, o ține langa pe diverse subiecte de doi lei, mizând pe realitatea concretă a materiei, conform căreia chiar și președintele Iohannis are o limită a suportabilității sale, mai ales atunci când adversarul politic cel mai agasant emite pretenții la postul de premier!

Liviu Dragnea știe, ca nimeni altul, să-ți facă, după modelul picăturii chinezești, ceea ce lui nu îi place să-i faci! Așa că, în ciuda tuturor evidențelor, o ține langa cu Sevil Shhaideh pe diverse posturi ministeriale, după ce a fost respinsă propunerea cu domnia sa în postura de prim ministru. Experții în rezistența materialelor au observat că marele lider pesedist se ține bine de fusta doamnei Sevil Shhaideh și că nu vrea să-i dea drumul!

Pe acest fundal al echilibrului natural, înclin să cred că mai degrabă Liviu Dragnea este cel speriat de bombe, atunci când se vorbește despre amenințări cu moartea și alte presiuni de acest gen exercitate asupra doamnei Sevil. Nu pun la îndoială relatările doamnei care a întors România pe dos, afirmând că a fost amenințată cu moartea după ce a fost propusă pentru funcția de prim ministru...

Un lucru nu-l înțeleg. Dacă ai trăit scene de coșmar, după cum zici, stimată doamnă, nu înțeleg de ce te-ai apropiat din nou de casa cu stafii, numită Guvernul României, și ai acceptat o nouă funcție importantă?!! Să înțeleg că doamna Sevil, care își trage seva din palmierii fostei puteri administrative de la Constanța, a obținut o derogare de la cei care au amenințat-o cu moartea sau este hotărâtă să-și riște viața doar de dragul de a-i ține isonul lui Liviu Dragnea, îndulcit la cât mai multe șicane îndreptate împotriva președintelui Iohannis!

Ținându-se strâns de fusta doamnei Sevil Shhaideh, domnul Dragnea își continuă, pe răbdarea și cheltuiala noastră, marșul triumfal spre Palatul Cotroceni...Din când în când, sub povara unui sentimentalism păgubos, oftează după unii dintre cei care au alcătuit gruparea Radu Mazăre! Desigur, fără nici o legătură cu noua sa muză politică.

Spune domnia sa că doamna Sevil a obținut performanțe notabile într-o altă guvernare, de care opinia publică nu are habar, pesemne pentru că Victor Ponta obișnuia să ia el tot caimacul! Nu-mi amintesc nici să se fi plâns că e amenințată cu moartea!

După numirea la Interne a unei alte doamne misterioase, m-am convins că ceea era de demonstrat s-a demonstrat. În PSD, pâinea, cuțitul și vinul de busuioacă, preluat ca un tezaur de la Gabriel Oprea, sunt în mâinile lui Liviu Dragnea.

Aviz celor care nu se află în grațiile sale. Mai este timp să vă turnați cenușă în cap...

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri