Tinerii din Forţa Civică au plimbat pe străzile Constanţei flacăra democraţiei prin „Torţa Civică”

Tinerii din Forţa Civică au plimbat pe străzile Constanţei flacăra democraţiei prin „Torţa Civică”(1443)


Deşi afară era caniculă şi cei mai mulţi oameni nu ştiau cum să se ferească de razele soarelui, tinerii din Forţa Civică Constanţa şi-au ţinut promisiunea şi au organizat marşul „Torţei Civice”, acţiune organizată la iniţiativa preşedintelui Organizaţiei de Tineret din Organizaţia Municipală a Forţei Civice Constanţa, Andrei Popescu.

În jurul orei 13.00, aproximativ 50 de tineri s-au strâns, iniţial, în parcarea de la Sala Sporturilor, loc în care a venit special ca să-i felicite pentru acţiunea lor, chiar preşedintele Organizaţiei Judeţene a Forţei Civice Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu.

„Tinerii sunt cei care pot duce mai departe flacăra democraţiei şi mă bucur nespus că, la noi în partid, la noi la Constanţa, există astfel de tineri curajoşi. Sunt mândru de ei, şi de acea am şi venit personal să-i felicit pentru acţiunea lor”, a declarat deputatul Dănuţ Culeţu.

Îmbrăcaţi în cămăşi albe şi înarmaţi cu Constituţia României sau cu Raportul Comisie de la Veneţia cu privire la evenimentele din luna iulie a anului 2012, tinerii au plecat din parcarea de la Sala Sporturilor ţinând în mâini torţe aprinse. Prima oprire a avut loc la sediul PSD din Constanţa.
Cu toate că îşi anunţaseră „vizita” încă de acum câteva zile, cei de la PSD au evitat să dea ochii cu tinerii din Forţa Civică Constanţa iar uşile partidului roşu din Constanţa au rămas închise. Şi asta, în ciuda faptului că, în acel loc, îşi desfăşoară activitatea şi trei parlamentari de la PSD Constanţa.

Cu toate acestea, tinerii din Forţa Civică le-au lăsat social-democraţilor cadourile pregătite la uşă, respectiv, Constituţia României şi o torţă cu flacăra democraţiei aprinsă. În continuare, evenimentul s-a desfăşurat paşnic, iar marşul şi-a urmat traseul mai departe până la sediul PNL din Constanţa.

Diferit de cum au reacţionat cei de la PSD, la intrare îi aştepta mai mulţi tineri liberali. Ei s-au salutat civilizat şi, gazde primitoare, liberalii i-au invitat chiar şi înăuntru. Şi cum, în vizită nu te duci cu mâna goală, membrii de la Forţa Civică le-au dăruit liberalilor constănţeni, Constituţia României şi o torţă cu flacăra democraţiei aprinsă.
La rândul lor, liberalii le-au dat steguleţe ale României deoarece ei serbau Ziua Imnului Naţional.

După cum am mai menţionat, iniţiativa organizării unei astfel de acţiuni aparţine preşedintelui Organizaţiei de Tineret din cadrul Organizaţiei Municipale a Forţei Civice Constanţa, Andrei Popescu.

„Prin acest eveniment, Forţa Civică a dorit să marcheze împlinirea unui an de la tentativa eşuată de lovitură de stat organizată de USL - referendumul pentru demiterea din funcţie a preşedintelui României, Traian Băsescu. Cadourile noastre au fost simbolice, o torţă aprinsă care simbolizează faptul că flacăra democraţiei, aprinsă în urmă cu un an de zile, nu s-a stins şi nu se va stinge indiferent de durata guvernării USL, o Constituţie pe care reprezentanţii celor două partide să nu o mai calce în picioare aşa cum au făcut în luna iulie a anului 2012 şi Raportul Comisiei de la Veneţia care confirmă puciul USL. Sunt convins că, aşa va fi şi în continuare, că tinerii vor ţine aprinsă flacăra democraţiei în România”, a declarat Andrei Popescu.

Prezent la acţiune, preşedintele Organizaţiei Municipale a Forţei Civice Constanţa, Mihai Petre, a spus că, prin acest eveniment s-a marcat un an de la tentativa eşuată de lovitură de stat pe care USL a mascat-o sub haine parlamentare.

„Nu m-am mirat că la PSD am găsit uşa închisă. Acest fapt reprezintă doar o prelungire a modului cum Mazăre şi Constantinescu rezolvă problemele constănţenilor de ani de zile dar mai ales a modului cum aceştia înţeleg să răspundă criticilor şi să respecte jocul democraţiei care presupune existenţa şi altor voci, unele chiar incomode. Felicit tinerii din Forţa Civică, în special pe preşedintele organizaţiei municipale de tineret, George Andrei Popescu, pentru mobilizare şi implicare. Eu consider că viitorul se află în mâinile acelor tineri care decid să intre în arena politică şi să lupte pentru drepturile lor, dar mai ales pentru drepturile şi binele celor mulţi. Sub avertizare de cod portocaliu de caniculă, tinerii participanţi la marş au demonstrat prin mobilizare şi determinare că vor să schimbe felul în care se face astăzi politică”, a spus Mihai Petre.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri