Adrian Georgescu :  Depinde de profesori, antrenori, copii şi arbitri ca handbalul să devină sport naţional!

Adrian Georgescu : Depinde de profesori, antrenori, copii şi arbitri ca handbalul să devină sport naţional!(5810)


1) Care au fost performanţele la care aţi pus umărul ca jucător şi ca antrenor în handbalul local?

Am început să practic handbalul la vârsta de 13 ani, am jucat la juniori şi am obţinut calificări la turneele seminfinale. La terminarea junioratului am promovat la echipa de seniori a oraşului Medgidia-Cimentul Medgidia unde am jucat o perioadă de 5 ani. După desfiinţarea echipei am trecut în altă barcă, cea a arbitrajului. În anul 2003, la Medgidia, a luat fiinţă echipa de divizia A CSM , cu care am promovat în anul 2004 în liga naţională. În returul campionatului(2003-2004) m-am accidentat la genunchi (m-am operat de ligamente la piciorul drept), iar din acel moment am intrerupt cariera de jucător. M-am apucat serios de arbitraj şi în momentul de faţă am foarte mari satisfacţii.


2) Felicitări pentru recenta specializare în handbal pe plajă obţinută în Gran Canaria, Spania. De ce credeţi că nu este această ramură sportivă atât de populară pe cât ar trebui în oraşul nostru, care dispune totuşi de atâta teren propice?

Beach handbalul pentru mine este ceva foarte, foarte frumos. Pot spune că iubesc acest sport. În anul 2013 am fost antrenorul lotului feminin U16, şi am participat la primul campionat european de Beach handbal (Lorca-Spania)unde am ocupat locul 8 din 8. Pentru România a fost prima participare la un Campionat european de Beach handbal. În anul 2014 am participat la al doilea campionat european de Beach handbal ( Lorett de mar-Spania) unde am ocupat locul 10 din 16 echipe. Anul acesta Federaţia Română de Handbal ne-a trimis la un curs de Beach handbal la Thesaloniki -Grecia unde am participat 2 antrenori din România ( Roxana Damian şi cu mine). Acum 2 săptămâni am aflat de al doilea curs de perfecţionare în Grand Canaria -Spania şi am decis să particip şi la acest curs. Pentru mine Beach handbalul este ceva de vis. În Constanţa am organizat în fiecare an campionat de Beach handbal încă din anul 2006. Din anul 2014 s-a implicat şi Federaţia Română de Handbal în organizare. După părerea mea, la noi în Constanţa, se pot organiza mult mai multe competiţii de acest gen, dar trebuie să avem un loc să montăm şi să lăsăm terenul pe toată durata sezonului. Anul acesta FRH a organizat la Venus campionatul naţional de Beach Handbal unde au participat peste 300 de copii din judeţul Constanţa .


3) Cum se prezintă studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la care predaţi? Vom avea antrenori şi profesori de sport care să poată mobiliza copiii şi adolescenţii să renunţe la sedentarism? 

Studenţi de la facultatea de educaţie fizică sunt activi ,interesaţi şi îmi doresc să meargă pe acest drum pe care au început. Dacă luăm în considerare salariile din învăţământ nu poţi continua să profesezi. Sunt studenţi care îndrăgesc foarte mult să lucreze cu copiii şi iubesc să lucreze în sportul de performanţă.


4) Cum catalogaţi nivelul handbalului naţional în România în anii 2012, 2016 şi în 2020 ? 

Nivelul handbalului din România pot spune că în anul 2016 este la un nivel ridicat. Luând în considerare că am câştigat Liga Campionilor cu Csm Bucureşti nu putem să avem decât cuvinte de laudă. Din punctul meu de vedere la nivelul copiilor şi al juniorilor s-au înfiinţat foarte multe cluburi private. Acest lucru este benefic pentru handbalul din România. Sunt foarte multe echipe la Minihandbal şi juniori 4, care participă în competiţii. Cred, şi îmi doresc ca pe viitor să se înfiinţeze şi mai multe cluburi private şi să avem şi mai mulţi copii care să practice handbalul. În judeţul Constanţa la clasele 1-4 sunt peste 800 de copii, ceea ce este foarte bine. În anul 2020 eu văd handbalul la un nivel mult, mult mai ridicat. Îmi doresc să ajungă pe aceeaşi scară cu fotbalul. Nu este imposibil, dar asta depinde de profesori, antrenori, copii şi arbitri ca handbalul să devină sport naţional.


5) Unde vă pot găsi părinţii pe care i-aţi convins să îi înscrie pe copii la sportul pe care îl predaţi?

Părinţii ne găsesc la Sala Sporturilor în fiecare zi. Cel puţin o dată pe lună organizăm competiţii unde participă toate şcolile din Medgidia. Doresc să practice acest sport câţi mai mulţi copii. La Happy Kids avem grupe de la grădiniţă până la clasa a IV-a. Am demonstrat că suntem o echipă profesionistă şi facem treabă foarte bună. Dovadă sunt ce două medalii de aur la Minihandbal în anii 2013/2014 şi 2014/2015. În anul 2016 C.S.Happy kids Medgidia a beneficiat de un proiect de finanţare din partea Consiliului Judeţean Constanţa.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri