DRAGOȘ ZISOPOL sau DE CE IUBESC GRECII CONSTANȚA

DRAGOȘ ZISOPOL sau DE CE IUBESC GRECII CONSTANȚA(2903)


Dragoș Zisopol este unul dintre grecii care iubesc Constanța. Față de mulți alții, care pozează în mari patrioți, Zisopol dovedește atașamentul său prin fapte. Nu de vitejie, precum parveniții politichiei noastre, ci de onoare. Fapte de onoare. Ori, se știe, cei mai mulți păcătuiesc prin prea multe vorbe și mult prea puține fapte. Dar, atenție, în cazul grecului, cuvântul dat e literă de lege! De-a lungul existenței sale, a dovedit de nenumărate ori acest lucru. Pentru a-l cunoaște mai bine, reiau câteva dintre aprecierile cuprinse într-un articol publicat recent. Trec în revistă câteva din ideile cuprinse în materialul respectiv.

Dragoș Zisopol, candidatul Uniunii Elene din România pentru Camera Deputaților, contopește în ființa sa câte ceva din legendele grecești cu trăirile specifice unui român adevărat. Cu siguranță, este un personaj aparte în peisajul nostru, pentru că el nu se află la început de drum, cum s-ar putea crede, ba, dimpotrivă, a atins vârful cel mai de sus al afirmării sale pe toate planurile. Meseriaș de meserie, știe ce face, știe ce spune, gândește, nu silabisește, om dintr-o bucată, pe felie, înlocuiește, nu cârpește. Este chibzuit. Urcă, nu coboară. Dragoș Zisopol s-a dovedit a fi, în timp, omul faptei. O dovedesc din plin cariera sa profesională și conduita morală.

Sunt cunoscute și apreciate inițiativele sale, proiectele de legi promovate, luările de cuvânt, propunerile materializate în acțiuni benefice pentru societate.

Bun cunoscător al realității înconjurătoare, are capacitatea necesară de a rezolva o parte din problemele cu care se confruntă constănțenii. Nu de asta avem nevoie? Până acum, am avut parte doar de politicieni interesați de propria lor soartă și bunăstare. Dintre cei care uită tot ceea ce au promis în campania electorală.

Zisopol vrea să fie altfel. Nu după asta am tânjit? Oameni noi și nepătați în Parlamentul României! Altă mentalitate. Altă conduită. Patrioți adevărați. Poate că, votând un grec, prin venele căruia curge sânge de român, votăm pentru liniștea și prosperitatea noastră.O altă alternativă pentru Constanța!

Dragoș Zisopol face parte din elita grecilor care au făcut ceva pentru Constanța. Îi amintesc pe câțiva dintre ei:
 
Celebrul actor Jean Constantin, regizorul Gheorghe Vitanidis (filmele “Ciprian Porumbescu”, “Burebista”) , Prof. Univ. Beziris Anton, actorii Nicu Constantin, Demetriad Zahariade Athena și Hristu Nicolaide, membru al Academiei Române Petre Frangopol , unul dintre cei mai mari tenori români, Cornel Stavru, Tranulis Demostene, omul care a construit și donat actualul teatru Fantasio. Cu ocazia sărbătoririi a 65 de ani de existență, a fost dezvelit bustul donat de Comunitatea Elenă Constanța.

Primul primar al Constanței, ca oraș parte al României, a fost Anton Alexandridis. Au mai fost primari ai Constanței S. Schinas (1897-1899) și G.Menderkus (1904).

Prima biserică ortodoxă din Constanța a fost construită de Comunitatea Elenă din fonduri proprii. Primul teatru a fost construit tot de comunitatea Elenă, pe scena căruia au urcat de multe ori George Enescu sau Nicolae Iorga, alături de multe alte nume de rezonanță .

Putem vorbi de cel mai mare eveniment al Constanței, care a adunat mii de oameni din toate colțurile României, și care, de fapt, a trecut de granițele țării, devenind internațional. Sirtaki a arătat că în Constanța există comuniune, există un interes deosebit pentru cultură, unde Anton-Traian Antoniadis a adunat și unit în spirit oameni care nu-și închipuiau vreodată că vor dansa grecește în viața lor.

Asta inseamnă România!

Indiferent de origine, spunea domnul Antoniadis, suntem români cu toții, cei ce trăim în Constanța, indiferent de unde venim, indiferent ce simțim, și vrem sa facem totul pentru acest oraș. Să nu uităm că Dragoș, Zisopol, în primul rând, ESTE ROMÂN, și acum, pe 11 Decembrie, avem șansa să-i arătăm, prin votul nostru, că avem incredere deplină în el!” 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri