Ana Marcu: Avem nevoie de ordine în sistemul de salarizare, de echitate și de valorizarea performanței

Ana Marcu: Avem nevoie de ordine în sistemul de salarizare, de echitate și de valorizarea performanței(707)


Candidatul PNL Constanța pentru Camera Deputaților, Ana Marcu, consideră că în Romania nu se poate ajunge la un sistem de salarizare corect fără o lege a salarizării unitare, care să fie bazată pe echitate și pe valorizarea performanței.

Pentru a pune la punct sistemul de salarizare ne propunem aplicarea unei legi a salarizării unitare corecte. În sistemul de salarizare avem nevoie de: ordine, echitate și valorizarea performanței. Se vorbește foarte mult, mai ales în perioada campaniei electorale, despre creșteri salariale. Am discutat cu oamenii din acest județ și am ajuns la o concluzie: fără o lege a salarizării, care să se poată aplica corect din 2017, nu avem cum să susținem aceste obiective care sunt deosebit de importante”, a declarat Ana Marcu.

Candidatul liberal mai susține că reformarea salarizării unitare este un proces absolut necesar, care nu poate fi amânat, dar care solicită curaj și determinare.

Creșterea salarială este importantă, dar nu este singura care motivează omul. Atâta vreme cât creștem salariul unui angajat, iar un coleg de-al lui, spre exemplu, are salariul mai mare pentru același gen de muncă, primul va fi demotivat. Trebuie să asigurăm ordine în sistemul bugetar însă pentru asta ne trebuie curaj și determinare. PNL are capacitatea de a finaliza cu succes acest proiect", a precizat Ana Marcu. 
jooble.org