26 de migranţi sirieni şi două călăuze turce, interceptate pe ţărmul românesc al Mării Negre(975)


În data 26.07.2013, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră din cadrul SCOMAR au observat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 15 mile marine travers de staţiunea Costineşti din judeţul Constanţa.
După monitorizarea permanentă a respectivei ţinte, în jurul orei 00.55, de pe ambarcaţiunea suspectă s-a desprins o şalupă rapidă care a înaintat în mare viteză spre malul românesc, spre staţiunea Costineşti.
Informaţia a fost transmisă conducerii Gărzii de Coastă care a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni complexe, atât pe mare, cu două ambarcaţiuni proprii, precum şi pe uscat, cu patrule terestre.
În jurul orei 03.25, ambarcaţiunile Gărzii de Coastă au interceptat, la 4 mile marine travers de staţiunea Costineşti, cele două ţinte suspecte în care se aflau doi cetăţeni turci, care ulterior au fost escortate la sediul G.N. Mangalia pentru efectuarea unui control amănunţit.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupurilor de Nave din Constanţa şi Mangalia au descoperit pe plaja din staţiunea Costineşti 26 de persoane, care au declarat că sunt din Siria, şi că au fost aduse în România cu un yacht.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri