CUM S-A  ALES CLAUDIU PALAZ CU O COCOAȘĂ PESEDISTĂ

CUM S-A ALES CLAUDIU PALAZ CU O COCOAȘĂ PESEDISTĂ(2738)


Deunăzi, am dat peste un alai ca de nuntă. Gălăgie multă, forfotă de rumeguș specifică unui asemenea eveniment, zumzet de albine, lapte și miere. E drept, fără cheflii cu nasul roșu, deși au și ei rolul lor într-un astfel de cadru, fără acordeon, fără dansatori care practică bătuta în curte, dar cu foarte mulți agitatori dintre cei cunoscuți ca fiind lucrători cu gura, care își arată doar dantura. În schimb, cu strigături și lozinci din bibliografia PMP, de la înaintașii săi și până în prezent, pe tema Noi vă dăm vouă lapte, carne, pene, ouă.

Într-un târziu, am zărit și mireasa. După calapod, subțirică, brunețică, puțin fițoasă, ca orice mireasă electorală. Robert Turcescu, pe el l-am identificat, candidatul PMP la alegerile parlamentare, unul dintre cei puși să necheze în campania electorală pe tema binefacerilor PMP-iste.

De departe, figura cea mai impozantă era Claudiu Palaz, maestrul inegalabil în nășii, plin de el, la trei ace înfipte într-un costum albastru, ca să se lepede pesemne de PSD. În mod normal, dacă luăm în calcul declarațiile lui Traian Băsescu, care exclude orice colaborare cu PSD, ar cam fi timpul ca domnul Palaz să-și toarne cenușă în cap. Păcat de costum.

În PMP, în materie de alianțe, nu prea știe dreapta ce face stânga, dacă nu cumva Traian Băsescu joacă din nou caterinca lupului moralist...În față, de ochii lumii, se răstește la pesediști, iar în spate pupă poala părintelui Dragnea, marele iluzionist al combinațiilor de tot felul. Dacă, însă, cu elanul său pionieresc, Claudiu Palaz a procedat după cum l-a tăiat capul, atunci, e grav! Cu sau fără acordul lui tătuca, Palaz și-a dat cu sângul în dreptul, înregistrând mai multe minusuri la capitolul imagine.

Oare domnul Turcescu știe că razele emanate de o alianță nocivă cu PSD se răsfrâng și asupra sa? Că, din cauza înțelegerilor contra naturii, foarte mulți alegători confundă PMP cu PSD, ceea ce nu este în avantajul partidului domnului Băsescu! Știe Robert Turcescu că foarte mulți simpatizanți ai PMP sunt dezamăgiți de faptul că au fost minimalizați sub sigla pesediștilor constănțeni?

I s-a spus că domnul Palaz a pus partidul într-o poziție incomodă? Știe că nu are nici un avantaj de pe urma faptului că este însoțit în campania electorală de liderul constănțean al PMP? Ba, dimpotrivă, riscă să se încarce negativ cu păcatele pesediste ale lui Claudiu Palaz... Alianța cu PSD, care nu le-a adus nici un beneficu până acum, este criticată și de cei care nu sunt simpatizanți ai PMP, și chestiunea asta nu ar trebui să-l lase indiferent pe candidatul Turcescu, ținând cont de pretențiile și orientarea sa politică.

Într-un fel, alegerile astea au și ele, din patru în patru ani, un rol educativ. Le reamintește unor simandicoși că nu s-au născut în mașini decapotabile sau la piciorul fermecat al podului, îi obligă să dea cu nasul direct în realitatea urât mirositoare a cartierelor mărginașe, pe unde Claudiu Palaz ar fi trebuit să treacă mai des atunci cînd era prefect.

Din punctul meu de vedere, cumulând cele comentate mai sus, Robert Turcescu a plecat în campania sa electorală cu un mare handicap, fiind obligat să poarte în spate cocoașa numită PSD și deficitul de imagine al fostului prefect Claudiu Palaz.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri