Lucia Varga: Reamenajarea Luncii Dunării, obiectiv prioritar al mandatului de senator

Lucia Varga: Reamenajarea Luncii Dunării, obiectiv prioritar al mandatului de senator(1026)


Lucia Varga, candidat PNL Constanța pentru Camera Deputaților, a declarat joi, în cadrul unei dezbateri publice organizată de mai multe ONG-uri, că obiectivul prioritar al mandatului de senator va fi proiectul de redimensionare economică și ecologică a Luncii Dunării.

„Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice pentru că aduc pe agendă teme de mediu extrem de importante: împăduririle, combaterea deșertificării, spaţiile verzi, ariile protejate. Protecția mediului nu implică doar restricții, ci și multe beneficii economice, însă administrația din județul Constanța nu înțelege acest lucru. Dacă luăm doar proiectul de reamenajare a Luncii Dunării, obiectiv prioritar al mandatului meu în viitoarea legislatură, vorbim de zeci de milioane de euro pe care le putem atrage din fonduri europene pentru județul Constanța. Un asemenea proiect, care se poate finanța din cele 315 miliarde de euro din planul Juncker, va contribui la prevenirea inundațiilor, la stoparea deșertificării și la o dezvoltare economică prin turism și acvacultură”, a declarat Lucia Varga.

Reconstrucţia ecologică şi economică a Luncii Dunării în vederea adaptării la schimbările climatice este un proiect de lege iniţiat de PNL, care în prezent se află în dezbatere la comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaţilor.

Reamintim că joi, 24 noiembrie 2016, a avut loc la Bucureşti, dezbaterea publică „Ce legi facem pentru natură?”, organizată de Federaţia Coaliţia Natura 2000, Societatea Ornitologică Română şi Societatea Academică Română. Deşi au fost invitate toate partidele, la această dezbatere au fost prezenţi doar reprezentanţi ai PNL şi ai USR.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri