Cadou la aniversarea a 33 de ani căsătorie: centrală termică pe gaze naturale

Cadou la aniversarea a 33 de ani căsătorie: centrală termică pe gaze naturale(2988)


Rodica Pricopie, din Mangalia, a împlinit astăzi 33 de ani de căsătorie. A petrecut ziua și cu regrete, și cu împliniri. Regretul a fost că soțul ei nu a fost acasă, fiind nevoit să efectueze o vizită în străinătate. Împlinirea a fost dată de faptul că frumoasa sa locuință are acum gaze naturale. ”Pot considera că acesta este cadoul cu ocazia aniversării”, a spus ea unei întregi delegații care a participat la inaugurarea sistemului de distribuție a gazului natural în Mangalia. Nu a fost puțină lume, dimpotrivă. Pragul familiei Pricopie a fost trecut, printre alții, de ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care a ținut să o felicite pentru investiție, dar și de senatorul Nicolae Moga, care a urmărit cu mare atenție dacă centrala funcționează în parametri. Și funcționa cum trebuie. ”Chiar am făcut un duș înainte să veniți”, a spus gazda. Acum, cu gaze naturale, și costurile cu încălzirea și apa caldă se vor reduce la jumătate.

Ziua cea mare

"Astăzi a venit ziua cea mare pentru că avem posibilitatea să dăm satisfacţie locuitorilor din Mangalia, Negru Vodă şi a celor din staţiuni. Am finalizat alimentarea cu gaz, cazanele sunt bune la toate centralele termice, iar cetăţenii nu vor mai suferi din cauza frigului, aşa cum s-a întâmplat în trecut", a precizat senatorul Nicolae Moga. Reprezentanţii Guvernului împreună cu factorii de decizie de la nivel judeţean şi local au efectuat o vizită la CT9 - prima centrală alimentată cu gaze naturale, la Şcoala Gimnazială nr.2, precum şi la o locuinţă particulară, selectată dintre cererile depuse la societatea furnizoare, SC Megacontruct SA.

Prețul pentru populație va scădea

"Sigur că preţul gazului din Bulgaria este altul decât pentru România. Preţul la noi este mai mic deocamdată, urmează o etapă de liberalizare pentru consumatorii casnici, care se va finaliza undeva în 2018, conform acordului cu FMI şi CE, a declarat ministrul Constantin Niţă. Prezent în Israel, la o întâlnire cu un grup de oameni de afaceri în vederea atragerii de investitori în zona Mangaliei, primarul Cristian Radu a declarat că "alimentarea oraşului cu gaze naturale este un angajament asumat, iar în următorii ani, după racordarea tuturor centralelor la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale preţul gigacaloriei pentru populaţie va scădea cu până la 30%". Directorul Goldterm, Dan Georgescu a precizat, la rândul său, că este posibil ca până la sfârşitul anului să se branşeze la reţeaua de gaze naturale toate centalele termice mari din oraş. "Suntem încrezători că vom obţine o finanţare guvernamentală prin care să acoperim 70% din costurile de 2,8 mil. lei necesare implementării acestui proiect. Obiectivul nostru este scăderea directă a preţului gigacaloriei către populaţie, după amortizarea investiţiei.
jooble.org