Lucia Varga: Legea Prevenției în Sănătate ar fi adus beneficii enorme pentru cetățeni, însă PSD și ALDE s-au opus acestei legi

Lucia Varga: Legea Prevenției în Sănătate ar fi adus beneficii enorme pentru cetățeni, însă PSD și ALDE s-au opus acestei legi(956)


Candidatul PNL Constanța pentru Senatul României, Lucia Varga, a declarat că Legea Prevenției în Sănătate ar fi adus beneficii enorme pentru cetățeni, însă PSD și ALDE s-au opus trecerii prin Parlament a acestei legi.

„Legea Prevenției în Sănătate a fost susținută de PNL în unanimitate și a fost discutată cu asociațiile de pacienți, cu asociațiile profesionale, cu medicii de familie. Majoritatea PSD și ALDE din Senat a considerat că aceasta nu este o prioritate. Dacă am fi avut aprobată legea, din bugetul de anul viitor am fi putut face deja programele de screening pentru cancerul de col, pentru cancerul de sân, am fi putut educa copiii pentru a avea un stil de viată sănătos, am fi putut asigura un program de finanțare a bazelor sportive pentru a încuraja sportul de masă și activitățile fizice”, a precizat candidata PNL pentru alegerile parlamentare.

În ceea ce privește județul nostru, Lucia Varga consideră că un spital regional în Constanța este extrem de util. 

„Avem nevoie de mari spitale regionale. Pe lângă cetățenii care locuiesc în Constanța, în perioada estivală aici vin cetățeni din toată România și din străinătate. Constanța ar trebui să aibă un spital regional serios, care să aibă condiții de tratare și de găzduire la standarde europene. În programul PNL de guvernare, Constanța se numără printre județele care vor beneficia de spital regional”, a precizat Varga.  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri