Primăria doreşte să realizeze o bază de date care să includă toate ONG-urile din Constanța

Primăria doreşte să realizeze o bază de date care să includă toate ONG-urile din Constanța(881)


Primăria Constanţa doreşte realizarea unei baze de date care să includă toate ONG-urile din municipiu. La discuţiile între reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai organizaţiilor neguvernamentale din Constanţa au fost aduse în prim plan problemele care până în prezent nu şi-au găsit soluţionare.

Astfel, potrivit conducerii Mare Nostrum, reducerea spaţiului verde din Constanţa, construcţiile haotice şi colectarea selectivă a deşeurilor sunt doar trei dintre problemele pe care administraţia trebuie să le rezolve. Reprezentanţii ONG-urilor au solicitat primăriei realizarea de urgenţă a Registrului Spaţiilor Verzi şi a Planului Urbanistic General al oraşului. Răspunsul Primăriei dat de către Costin Răsăuțeanu a fost acela că baza de date va fi accesibilă pe site-ul primăriei.

ONG-urile au multe animozități care ar trebui să fie depășite dacă ele chiar vor să realizeze ceva, a precizat Mihai Petre, consilierul personal al primarului Decebal Făgădău, care a mai adăugat că primăria va ține cont de proiectele viabile, dar nu va fi mediator în disputele dintre ONG-uri.

„Primăria este deschisă la orice propunere de parteneriat. ONG-urile trebuie să fie active în viața urbei, nu doar la întâlniri”, a spus în cadrul întrevederii Costin Răsăuțeanu.

La finalul întâlnirii s-au aprins spiritele. Reprezentantul Crucii Roșii a spus că nu a văzut nimic concret de la coaliția ONG-urilor.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri