Ana Marcu: Surprize la SPIT: Taxa de promovare a Stațiunii Mamaia, din nou pe agenda publică

Ana Marcu: Surprize la SPIT: Taxa de promovare a Stațiunii Mamaia, din nou pe agenda publică(955)


 Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a anunțat că proiectul de hotărâre privind stabilirea obligațiilor fiscale ale locuitorilor din municipiul Constanța pentru anul 2017 se află încă în consultare publică.

Candidatul PNL la Camera Deputaților, Ana Marcu, susține că „potrivit reprezentanților SPIT, acest proiect de hotărâre aduce doar două modificări la valoarea taxelor și impozitelor față de anul 2016. Prima modificare se referă la impozitul pentru mijloacele de transport hibride. Cea de-a doua modicare, surpriză! Se referă la taxa de promovare a turismului în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, care revine la valorile din anul 2015, 80% din taxa de promovare a stațiunii Mamaia fiind administrată de Asociația Litoral-Delta Dunării”. 

Potrivit declarațiilor candidatului liberal, „pe tema banilor încasați din această taxă de către Asociația Litoral –Delta Dunării, administrată de Corina Martin, au existat de-a lungul anilor, mai multe controverse provocate în special de lipsa transparenței cheltuirii banului public și de lipsa unui raport de activitate care să justifice cheltuielile efectuate de către această asociație. Nu de puține ori, presa constănțeană s-a întrebat cum se cuantifică rezultatele promovării stațiunii Mamaia prin folosirea banilor rezultați din încasarea taxei sau dacă se cuantifică, ce instituție face asta? Oare există un studiu comparativ, un raport în care să aflăm și noi, constănțenii, care era numărul de turiști din Stațiunea Mamaia înainte de a fi introdusă această taxă de promovare și care a fost numărul de turiști după aplicarea ei?

Candidatul PNL la Camera Deputaților, Ana Marcu, a afirmat că Filiala Constanța a Partidului Național Liberal va avea amendamente cu privire la acest proiect de hotărâre și își exprimă dezacordul față de lipsa de dialog cu cei implicați pe acest subiect.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri