Anul acesta românii preferă călătoriile de 1 Decembrie, în detrimentul celor de Crăciun sau Revelion

Anul acesta românii preferă călătoriile de 1 Decembrie, în detrimentul celor de Crăciun sau Revelion(1321)


Agenţia online de turism Vola.ro a înregistrat, anul acesta, mai multe rezervări pentru călătoriile în afara ţării pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie, faţă de vacanţele de Crăciun sau Revelion, conform cererilor primite de companie.

Anul acesta, agenţia a înregistrat de două ori mai multe cereri pentru vacanţa de 1 Decembrie, faţă de anul trecut. Daniel Truică, managing partner Vola.ro, a declarat:

În 2016 turiştii români nu mai au tradiţionala punte între 25 decembrie şi 2 ianuarie. Atât Crăciunul cât şi Anul Nou se vor sărbători în zile de duminică, motiv pentru care mulţi dintre turiştii români au ales să îşi facă vacanţa de iarnă în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie. Preţurile sunt cu până la 50% mai mici decât în perioada sărbătorilor, aglomeraţia pe marile aeroporturi încă nu se instaurează, deci românii au toate atu-urile pentru a avea o vacanţă reuşită de 1 decembrie”.

Potrivit datelor companiei, majoritatea rezervărilor au fost făcute pentru perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, turiştii români optând să rezerve o mini-vacanţă de 4 nopţi, în cuplu sau alături de prieteni.

Cele mai căutate destinaţii au fost cele recunoscute pentru pieţele de Crăciun, ca Viena şi Praga, dar şi destinaţiile europene cu clima mai caldă, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia şi Cipru, conform Vola.ro.

Tariful pentru un city break porneşte de la 129 de euro de persoană şi include bilet de avion şi trei nopţi de cazare, iar pentru un bilet de avion spre o destinaţie europeană preţul începe de la 20 de euro. Potrivit agenţiei, printre preferinţele românilor pentru mini-vacanţa de 1 decembrie se regăseşte şi Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanţă, care include avion şi patru nopţi cazare, porneşte de la 860 euro.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri