Motorul vânzărilor Eximtur, divizia Bussines Travel

Motorul vânzărilor Eximtur, divizia Bussines Travel(1070)


Compania Eximtur a înregistrat în primele nouă luni ale anului o creştere de 14% a volumului de vânzări, comparativ cu perioada similară din 2015, respectiv 40,5 milioane de euro, şi o creştere a numărului de turişti cu 16,5%.

Pentru anul 2016, compania estimează o cifră de vânzări de 47 milioane de euro.

Divizia de business travel a crescut cu peste 22%, reprezentând aproximativ 65% din totalul cifrei de vânzări, respectiv 28 milioane de euro.

Eximtur Business şi-a mărit portofoliul de clienţi cu 20%, în primele nouă luni ale anului, iar cei existenţi au avut nevoie de mai multe servicii faţă de 2015.

Topul serviciilor de business travel solicitate în 2016 pentru această divizie e condus de ticketing, cazări şi evenimente. Destinaţia cea mai cerută pentru organizarea de evenimente corporate a fost România, preţul mediu achitat de o companie fiind de 477 de lei/angajat/eveniment.

Per ansamblu, creşterea volumului de vânzări din primele nouă luni ale anului e dată de rezervările şi vânzările de bilete de avion mai mari cu 10% faţă de perioada similară din 2015, vânzările de servicii turistice interne (litoral), cu 30%, vânzările de servicii turistice interne (turism balnear, montan, pensiuni, Delta Dunării şi alte destinaţii din România), cu 112%, incoming/vânzări de servicii turistice în România pentru turiştii străini, cu 64%, cererea de cazări interne şi evenimente organizate pentru corporaţii, în creştere cu 46%.

România a fost vedeta sezonului 2016, cu creşteri de 44% faţă de anul 2015. Pachetul mediu plătit de clienţii agenţiei pentru litoral a fost de 707 lei/persoană, în timp ce pentru staţiunile balneare, montane şi Delta Dunării a fost de 685 de lei/persoană.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri