Administraţiile publice locale ar putea dispune de un număr mai mare de maşini

Administraţiile publice locale ar putea dispune de un număr mai mare de maşini(1057)


Administraţiile publice locale vor dispune de un număr mai mare de maşini, potrivit unei propuneri legislative de modificare a OG 80/2001, depusă la Senat de deputatul Florin Gheorghe. Actul normativ prevede modificarea anexei privind dotarea cu autoturisme din ordonanţa 80 astfel încât consiliile judeţene şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ să poată dispune de 7 autoturisme; consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi cele ale celorlalte municipii şi ale oraşelor cu peste 50.0000 de locuitori - 6 maşini, şi respectiv 5 autoturisme pentru cele cu mai puţin de 50.000 de locuitori. Consiliile locale ale comunelor ar urma să beneficieze de 4 autoturisme. Potrivit iniţiatorului, OG 80/2001 prevede "limitări extreme" - trei autoturisme pentru consiliile locale ale municipiilor şi oraşelor şi un autoturism pentru consiliile locale ale comunelor, "deşi structura serviciilor publice nu este cu nimic diferită, comparând un municipiu reşedinţă de judeţ şi o administraţie publică a unei comune".

Iniţiatorul atrage atenţia că, în această categorie de servicii, intră cele de asistenţă socială, de asistenţă a copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, de control asupra suprafeţelor agricole şi forestiere şi de control al disciplinei în construcţii.

Potrivit estimărilor, efortul bugetar care va veni în sarcina bugetelor locale, începând cu anul 2017, la nivel naţional, este de sub 10 milioane euro. În prezent, ordonanţa prevede pentru consiliile judeţene - 6 maşini, pentru consiliile locale ale municipiului reşedinţă de judeţ - 5, pentru consiliile locale ale sectoarelor - 4, pentru consiliile locale ale celorlalte municipii şi ale oraşelor - 3, iar pentru consiliile locale ale comunelor - un autoturism. Senatul analizează acest act normativ în calitate de primă Cameră sesizată.  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri