OBRAZUL SUBȚIRE CU CAFT SE ȚINE!

OBRAZUL SUBȚIRE CU CAFT SE ȚINE!(4650)


Dacă este adevărat că Vrabie, primarul orașului Medgidia, l-a bătut bine pe un consilier din Peștera, pe motiv că acesta a solicitat un raport al Curții de Conturi, atunci, cu siguranță, ne aflăm în fața unei noi dileme a acestui personaj controversat. Știți chestia aia paranormală cu Hamlet, care nu este niciodată în stare să răspundă la diverse întrebări existențiale, pe care, de altfel, și le pune singur!

Este un caz unic în care un ales al poporului își adresează întrebări încuietoare, ba, chiar mai mult de atât, se șicanează de unul singur în trafic! Valentin Vrabie se află în aceeași situație metafizică cu domnul Hamlet. El a pierdut firul narațiunii și nu mai știe foarte multe elemente de bază despre existența sa pe pământ! Se prea poate ca domnia sa să nu fi ieșit din mahmureala generată de victoria obținută la alegerile locale!

A fi sau a nu fi primar! Unde? La Medgidia sau la Peștera? Aceasta-i întrebarea.

Dacă e primar la Medgidia, de ce îi ia la poceală pe consilierii din Peștera? Am luat în calcul și scatoalcele amicale, eventual, o bâza americană sau un lapte gros, administrate pe după ceafă foștilor săI colegi de la primăria Peștera. Nu se pune la socoteală stopul pe țigară și piedica practicată, în anii de liceu, pe holurile școlii.

Continui trecerea în revistă a întrebărilor existențiale ale domnului Vrabie, dacă domn se poate spune că a fost cu consilierul pe care l-a caftit, sub mai multe generice - Pumnul și palma, ghiulul și dantura, un cap în gură de la Băsescu, un pișcot drept în bot și o jumate de cot...

Care este întrebarea? Până la urmă, e adevărat că bătaia este ruptă din rai?

Dacă da, înseamnă că, de când e Vrabie primar, la Medgidia, a coborât raiul pe pământ!

Cu inventarul și anexele aferente, grătare gata încinse, tombole, bairamuri, alte alea. Că de aia a cerut consilierul liberal raportul cu pricina. Să vadă și dumnealui de unde și până unde se întinde raiul pe pământ și, în felul acesta, preventiv, să știe pe unde riscă să o fure din nou! Că de aia ezistă curți de conturi, constituționale etc. A întrebat, papară a luat! După modelul constituțional : Ba pe-a mamei dumneavoastră! Acum, ca o curiozitate, întreb și eu, ca simplu muritor de rând. Dacă a luat bătaie de la o Vrabie, unde am ajuns cu democrația?! Revin la subiect.

De fapt, raiul de la Peștera a fost transferat la Medgidia. Poate doar în promisiuni, pentru că, în realitate, nu se vede nimic!

Caftul de la Peștera este clasificat ca fiind unul politic, dat fiind faptul că Vrabie este, de curând, membru al ALDE, un fel de rudă săracă a PSD. Se vede treaba că, din punct de vedere al apucăturilor de partid, domnul primar și-a intrat rapid în mână! Pesemne că și ALDE căuta un boxer pe măsura aspirațiilor sale în zonă...În definitiv, în politică, obrazul subțire cu caft se ține...

În plan etnografic și sătesc, momentul cu pricina marchează întoarcerea Vrabiei în peșteră.

Precizez, în peșteră, cum sunt și altele în țară, inclusiv a muierii, cu anexele de gheață aferente, dar și cu primitivismul de rigoare. Drumul de la Peștera, localitatea unde a fost Vrabie primar, și Medgidia, localitatea unde este Vrabie primar, s-a dovedit a fi mult prea scurt pentru titular!

Dacă gestul a fost comis, ne aflăm în fața unui exemplu de politică făcută cu parul și la trei coaste rupte pe țambal.

În ce mă privește, sunt un om norocos. De câteva luni bune, încerc să intru și eu în posesia aceluiași raport. Noroc că domnul primar nu răspunde la telefon! Altfel, o încasam în locul domnului consilier! 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri