Caraibe, Asia şi Australia – cele mai cerute destinaţii pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri

Caraibe, Asia şi Australia – cele mai cerute destinaţii pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri(868)


În contextul ameliorării mediului de afaceri şi al creşterii afacerilor în ultimii ani, companiile încep să fie mai dispuse să cheltuiască bani pe călătorii în locuri din ce în ce mai exotice, ceea ce înseamnă că acestea îşi răsplătesc angajaţii şi partenerii de afaceri cu vacanţe exotice.

Pentru recompensarea angajaţilor sau a partenerilor de afaceri, patronii aleg destinaţii precum Thailanda, Vietnam, zona Asiei de Sud-Est sau Caraibe - Republica Dominicană, Mexic, Cuba şi, mai nou, Australia. Pentru astfel de sejururi, de peste 10 zile, şi pentru care sunt preferate hotelurile de cinci stele, se plăteşte începând de la 2.500 la peste 4.000 de euro de persoană.

Cel mai complex pachet de vacanţă cumpărat anul acesta de la Paralela 45 a costat peste 200.000 de euro, pentru un grup de 70 de persoane al unei companii din industria agro-alimentară.

În ceea ce priveşte călătoriile de afaceri, ca noutate în 2016 se remarcă Africa de Sud şi America de Sud (Brazilia şi Argentina). Către China au fost oferite cu o treime mai multe călătorii, iar cererea pentru Rusia este pentru un trend crescător.

În România, creşterea se reflectă în numărul de cazări în majoritatea oraşelor ţării cerute de clienţii Paralela 45, pentru hoteluri de minimum 4 stele. Din statisticile companiei, anul acesta angajaţii au călătorit patru zile pe săptămână şi peste 16 zile într-o lună, în comparaţie cu 2015, când se călătorea maximum trei zile pe săptămână, respectiv o săptămână şi jumătate într-o lună.

În 2016, dintre evenimentele organizate pentru companii, trainingurile au fost cele mai solicitate, în comparaţie cu seminariile, conferinţele, congresele. Pentru acestea, companiile au ales hoteluri de 4 stele, cu facilităţi spa, care să le ofere cursanţilor şi posibilitatea de relaxare. Cele mai căutate destinaţii au fost Grecia continentală şi insulele elene, în special Creta şi Rhodos.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri