Medaliatul olimpic Răzvan Florea inaugurează oficial primul bazin privat de înot

Medaliatul olimpic Răzvan Florea inaugurează oficial primul bazin privat de înot(2785)


Constănţeanul Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc (JO Atena – 2004, “bronz” în proba de 200m spate), a fondat propriul club, în oraşul nostru, în urmă cu trei ani, când a părăsit activitatea de performanţă şi s-a dedicat muncii de antrenorat. Nu s-a mulţumit doar cu iniţierea tinerelor generaţii de sportivi, ci a demarat şi construcţia primului bazin privat, exclusiv pentru înotul de performanţă românesc! Un proiect grandios, pentru un bazin de înot modern, cea mai mare investiţie privată din nataţia românească. Şi-a propus să termine în 2014, dar lucrurile au mers mai repede. Mâine, joi – 25 iulie, la ora 11.45, în zona centrală a Municipiului Constanţa (strada Avram Iancu, nr 21) se inaugurează oficial cochetul "Atena Swim Center". Arena a fost deschisă acum câteva săptămâni.


O ruină, transformată în cea mai mare investiţie privată din înotul românesc

Lucrările au demarat la începutul lui 2012. Dintr-o veche hală comercială, aflată de mult timp în paragină, având o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, constructorii au mai păstrat doar… fundaţia şi zidurile exterioare. În locul ruinei a apărut un complex sportiv modern, care cuprinde un bazin cu dimensiuni semiolimpice, cu patru culoare, un altul pentru copii mici, de 2-4 ani, vestiare şi duşuri, două saune, un magazin de echipament sportiv şi un “bistro” - bar pentru însoţitorii micuţilor sportivi. Fostul campion a supravegheat personal lucrările, ajutat fiind de către soţia sa, Oana, şi a… înotat, strângând, ades, din dinţi, pe… culoarul său, printre noile provocări, din alt mediu decât cel cu care era familiarizat!

"Nici nu se compară cu activitatea de sportiv. Nici măcar cu cea de antrenor. Nu aveam nici o experienţă cu o construcţie luată de la zero şi m-am adaptat destul de greu. Au fost nenumărate nopţi nedormite şi zile fără odihnă. Noroc cu soţia mea, Oana, că m-a ajutat. De altfel, amîndoi am decis cum să arate bazinul. Nu ne-am inspirat de la alţii, este o idee originală! Nu am întîmpinat probleme majore, dar unele detalii au întîrziat deschiderea, pentru că ne propuseserăm să dăm drumul la activitate la începutul lui mai. Sunt mândru, pentru că este o construcţie peste media celor din România. Ne-am dorit mult să folosim doar materiale foarte bune, ca să facem ceva trainic, un bazin care să funcţioneze mult timp. Din această cauză, am şi depăşit bugetul iniţial. Investiţia s-a ridicat la peste 600.000 de euro, dintre care 200.000 veniţi din fonduri europene", a declarat Răzvan Florea la începutul lunii, citat de gsp.ro

Tarife normale, “civilizate”

Tarife copii - iniţiere şi intermediari:
Abonament 12 şedinţe / lună - 280 lei;
Abonament 8 şedinţe / lună - 220 lei;
Abonament 4 şedinţe / lună - 140 lei.

Tarife Baby Swim, copii 2-4 ani:
4 şedinţe individuale / lună - 300 lei;
4 şedinţe de grup / lună - 240 lei.

Aqua Gym:
12 şedinţe / lună - 260 lei
Tarifele pentru adulţi variază, în funcţie de intervalul orar şi de numărul de şedinţe, între 150 lei şi 290 lei

Cine este Răzvan Florea

Răzvan-Ionuț Florea (n. 29 septembrie, 1980, Constanța) este înotătorul român care, primul!, a câștigat o medalie olimpică pentru România, la masculin: “bronz” la J.O. de la Atena, în 2004!
Carieră strălucită, internă şi internaţională!
A început să înoate la vârsta de 5 ani și jumǎtate, la Palatul Copiilor, din Constanța, sub îndrumarea prof. Dumitru Lungu. Datorită atracției sale pentru apă și calităților native (tatăl său a fost scafandru profesionist!), Răzvan a reușit să depășească problema reprezentată de faptul că era supraponderal și a înregistrat progrese rapide. După mai puțin de un an de activitate la bazin, a participat la primele concursuri de înot, din cadrul grupei sale de vârstă, ocazie cu care a caștigat 6 medalii.
1987 va fi anul său de referință: anul în care a câștigat prima medalie.
În anii care au urmat, progresul său s-a menținut constant, astfel încât în 1988 (la 8 ani) Răzvan urca de 11 ori pe podiumul de premiere al competițiilor locale, pe ani de naștere; în 1989 de alte 6 ori; iar în 1990 și 1991 de 21 de ori, inclusiv, în premieră, pe podiumul concursurilor republicane, ale copiilor de 10 și 11 ani. Rezultatele cele mai semnificative din această perioadă rămân însă cele 2 prime recorduri naționale stabilite de Răzvan, în proba de 50m fluture, la vârsta de 11 ani și respectiv 12 ani.


În anul 1995 (la vârsta de 15 ani), și-a făcut debutul în lotul național de juniori.
În 1998 (la vârsta de 18 ani), a fost selecționat în lotul de seniori național și olimpic.
În perioada 1996 - 2000, a participat la peste 25 de competiții de mare amploare la nivel european (oficiale, amicale și Grand Prix-uri), câștigând 42 de medalii. În această perioadă a înregistrat un progres constant și valoros și a stabilit 25 de recorduri naționale.


O remarcabilă performanță a sa pe arena internațională în această perioadă a reprezentat-o locul VI, obținut în finala olimpică a probei de 200m spate, la Jocurile Olimpice de vară din 2000, de la Sydney.
După un an greu din punct de vedere al stării de sănătate, Răzvan revine pe arena internațională, ocupând locul V la Campionatele Europene de la Berlin (2002), semn evident de revenire în topurile internaționale.
În 2003 își face debutul în competițiile din circuitul Cupei Mondiale. Obține, cu această ocazie, prima medalie de argint la acest nivel, ocupând locul II la 200m spate (Stockholm, 22 ianuarie 2003), stabilind însă un nou record național și în proba de 100m spate.


La începutul anului 2004, a înregistrat câteva rezultate remarcabile, câștigând 3 medalii de aur la Cupa Mondială de la New York și Rio de Janeiro (februarie 2004) și stabilind totodată 4 noi recorduri naționale ale României. La Campionatele Europene de la Madrid, Răzvan se situează pe poziția a II-a, câștigând onorurile și titlul de Vice-campion european la 200m spate. În cadrul competițiilor din Circuitul Internaţional “Mare Nostrum”, a obținut 6 medalii de aur și 2 de argint (la Monaco, Canet, Barcelona și Roma), reușind, în final, să ocupe poziția a II-a, în clasamentul general al Circuitului, o performanță deosebit de valoroasă, cu mult credit în lumea natației mondiale.
La Jocurile Olimpice de vară din 2004, de la Atena, Răzvan a cucerit medalia de bronz, în proba de 200m spate, stabilind și 2 noi recorduri naționale. Este interesant de remarcat că timpul său (1.57,56), la 200m spate, se constituie într-unul din primele 10 performanțe mondiale ale secolului!


La Campionatele Mondiale de la Montreal, din 2005, Răzvan Florea se clasează pe locul 4, la 200m spate, la doar trei sutimi de medalia de bronz. Totuși, cu un timp extraordinar (1.57,03), realizează un nou record național.
Primele performanțe din 2006 le-a obținut la etapele de Cupă Mondială de la Moscova și New York, obținând două medalii de bronz la 200m spate. În august, la Campionatele Europene de natație de la Budapesta, a câștigat medalia de bronz, în proba de 200 metri spate.
Până în acest moment al carierei sale, Răzvan Florea a obținut 100 de titluri de Campion al României, a stabilit 57 de recorduri naționale de seniori și juniori (2 la copii) și a cucerit un total de mai bine de 293 de medalii, din care 77 în competiții internaționale.


S-a antrenat la clubul “FARUL”, din Constanța, ultimul antrenor fiindu-i cu Gina Handrea.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri