Prea puține doze de vaccin antigripal

Prea puține doze de vaccin antigripal(1252)


Pe fondul fluctuaţiilor de temperatură din ultimele zile, numărul virozelor a crescut cu aproape 40 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Medicii spun că 70 de mii de persoane s-au prezentat la medic în ultima perioadă cu infecţii respiratorii, însă NU a fost semnalat deocamdată niciun caz de gripă sezonieră. Campania de vaccinare antigripală urmează să fie lansată până la sfârşitul acestei luni. Medicii de familie afirmă însă că Ministerul Sănătăţii NU a achiziţionat suficiente doze de vaccin.

„La nivel de țară s-a și anunțat, sunt 350 de mii de vaccinuri. Dacă ar fi să facem o medie per medic de familie din țară, după ce scădem vaccinurile care se fac la copiii instituționalizați, deci din orfelinate și azilele de bătrâni, probabil că vor rămâne vreo 15-20 per medic în funcție de numărul de pacienți. Deci unii for avea 7-8 doze, unii vor avea 20, maximum de doze. La o listă de 2.000 să ai 20 de doze să îmi spună cineva cum face selecția”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

Peste 22 de mii de doze de vaccin antigripal şi 4.300 de doze vaccin hexavalent, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Constanţa, sunt aşteptate astăzi. Medicii de familie pot ridica vaccinul începând de mâine, de la sediul instituţiei, din strada Nicolae Iorga.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri