Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Atlasul Primarului

Atlasul Primarului(1153)


Să fii primar nu e ușor. Presupune asumarea responsabilității în luarea celor mai bune decizii în interesul comun, respectând totodată legea aplicată în acest domeniu. Statisticile spun că românii se așteaptă de la primarii lor să fie buni gospodari, cu alte cuvinte să știe cum să drămuiască avuția localității, să le rezolve cu ușurință problemele, să fie corect și cinstit, să fie un reprezentant de seamă a comunității.

Pentru a fi un bun gospodar însă, el are nevoie să fie mereu informat despre tot cese întâmplă în localitate, iar uneori cantitatea de informații poate fi compleșitoare. Acesta este motivul pentru care a luat naștere conceptul Atlasul Primarului.

Atlasul Primarului este un set de hărți informaționale, un atlas, pe care orice primar il poate folosi cu ușurință pentru a afla lucruri importante despre localitatea pe care o gospodărește. Aceste hărți sunt suprapuse peste o imagine de ansamblu a localității, denumită ortofotoplan, constând într-o fotografie la o rezoluție foarte mare care permite identificarea unor detalii cu o precizie foarte ridicată.

Tehnologia din spatele conceptului Atlasul Primarului este una de ultimă generație, de la colectarea imaginilor cu ajutorul unei drone, continuând cu procesarea informațiilor în format geo-spațial pentru dispunerea lor pe hartă și generarea ortofotoplanului, până la suprapunereastraturilor de informațiigeo-spațiale în cloud, accesibil printr-un browser via internet sau direct pedispozitivele mobile (tabletă, smartphone). Toate acestea fac posibil ca procesul de informare să fie simplu și mereu la îndemână primarului.

Suprafața construită, rețeaua de drumuri și străzi, adrese poștale, denumiri geografice, rețeaua hidrografică, elevație, relief, clădiri, rețeaua de utiltități, categoria de folosință a terenului, suport în realizarea PUG sunt doar câteva dintre informațiile actualizate din teren de care primarul poate dispune cu un singur clic, în Atlasul Primarului.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri