Procesul de vânzare a locuinţelor închiriate de primăria municipiului Tulcea a fost reluat

Procesul de vânzare a locuinţelor închiriate de primăria municipiului Tulcea a fost reluat(1579)


Primăria municipiului Tulcea a reluat procesul de vânzare a unităţilor de locuit deţinute, după ce timp de mai multe luni acesta a fost blocat din cauza lipsei normelor metodologice de aplicare a legii nr. 221/2015 privind înfiinţarea ANL.

"Anul acesta, am vândut 21 de unităţi locative, acest număr fiind de cel puţin două ori mai mare decât cel înregistrat în 2012, când Primăria a vândut doar 9 unităţi de locuit, dar mai mic decât cel din 2011, când s-au vândut 28 de unităţi de locuit", a declarat directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) din cadrul Primăriei Tulcea, Florenţiu Constantin.

Reprezentantul autorităţii locale şi-a exprimat speranţa ca până la finele lui 2016, numărul unităţilor de locuit care vor fi vândute chiriaşilor să-l egaleze pe cel din anul 2011. "În momentul de faţă, primăria municipiului mai are în portofoliu 212 unităţi locative care sunt închiriate şi pot fi achiziţionate de chiriaşi", a precizat Constantin.

În primăvara acestui an, autoritatea locală a semnalat că procesul de vânzare a unităţilor de locuit din patrimoniul propriu a fost sistat timp de aproape şase luni, din cauza lipsei normelor metodologice de aplicare a legii nr. 221/2015 privind înfiinţarea ANL. Legea 221/2015 privind aprobarea OG nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea articolului 10 din Legea nr 152/1998 privind înfiinţarea ANL vizează inclusiv chiria şi preţul de vânzare ale unităţilor locative, actul normativ introducând un coeficient de ponderare calculat în funcţie de ierarhizarea localităţilor pe ranguri, conform Legii nr 351/2001. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri