“Turistul de astăzi este foarte spontan şi se bazează pe smartphone”

“Turistul de astăzi este foarte spontan şi se bazează pe smartphone”(1161)


Managerul Google România, Ana Sipciu, a declarat la Brăila, la conferinţa “Managementul Destinaţiilor: Offline şi Online”, eveniment destinat promovării turismului local, că turistul din ziua de azi este unul foarte spontan, care se bazează pe smartphone şi se decide foarte repede spre ce destinaţie vrea să meargă.

Turistul din ziua de azi e un turist foarte spontan, care nu planifică în avans foarte multe lucruri, care se bazează foarte mult pe smartphone, pe telefonul mobil ca să decidă foarte repede ce vrea să facă şi unde vrea să meargă, un turist căruia îi place să îşi planifice singur vacanţele, dar care vrea în continuare să apeleze la specialişti prin mijloace digitale. Turiştii digitali sunt din ce în ce mai pretenţioşi, pentru că standardele serviciilor oferite cresc din ce în ce mai mult şi e foarte important că aceşti turişti îşi exprimă opiniile după ce au fost într-o locaţie”, a spus Ana Sipciu.

Prezent la Brăila cu această ocazie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, a vorbit despre viziunea ANT cu privire la înfiinţarea Organizaţiilor de Management al dstinaţiilor, care vor contribui la creşterea competitivităţii destinaţiilor din punct de vedere turistic. “Noi venim să spunem că pentru un management integrat al unei destinaţii turistice este nevoie să ne unim forţele toţi actorii din destinaţie. În privinţa promovării, a vânzării, nu întâmplător suntem aici cu partenerii Google, dar şi cu alţi parteneri pe marketing, pe online, care ne arată cum cu investiţie puţină, dar cu multă inteligenţă şi imaginaţie poţi să determini orice om din lumea asta, dacă ai ceva de oferit, să vină să te cunoască. Şi atunci când vine, cheltuie bani ca să te descopere. De pe urma acestei capitalizări putem câştiga toţi”, a spus Anca Pavel-Nedea.

Conform AGERPRES, Caravana “Managementul Destinaţiilor: Offline şi Online” este un proiect iniţiat de Autoritatea Naţională pentru Turism şi susţinut de Google România, care se derulează în perioada 19 septembrie – 3 noiembrie 2016, în oraşele Constanţa, Târgu Jiu, Timişoara, Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, Suceava şi Bucureşti.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri