Sărbători de iarnă, în Delta Dunării

Sărbători de iarnă, în Delta Dunării(1079)


Unii operatori turistici din Delta Dunării anunţă că vor avea pensiunile deschise şi în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încât vizitatorii vor putea petrece de două ori atât Crăciunul, cât şi Revelionul, în zonă fiind comunităţile de ruşi lipoveni şi ucraineni care marchează cele două evenimente după ritul vechi.

Anul trecut a fost primul după redeschiderea complexului nostru, iar acum este în continuare plin. Până pe 10 ianuarie 2017 nu vom închide”, a declarant Dragoş Anastasiu, proprietarul unui complex turistic din Sfântu Gheorghe.

Astfel, vizitatorii care vor alege Delta Dunării pentru sărbătorile de iarnă vor putea petrece de două ori Crăciunul şi Revelionul, cunoscut fiind faptul că în multe comunităţi izolate din Rezervaţie predomină ruşii lipoveni şi ucrainenii care marchează la o diferenţă de 13 zile cele două evenimente faţă de sărbătorile creştin ortodoxe.

Potrivit sursei citate, anul trecut, unitatea de cazare din Sfântu Gheorghe a avut circa 7.700 de camere rezervate pe întregul sezon, creşterea estimată pentru acest an fiind de 10%. Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix s-au aflat anul acesta în topul destinaţiilor turistice cele mai căutate, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, lucru confirmat şi de conducerea Asociaţiei Patronatului Turismului din Delta Dunării (APTDD).

”Sezonul acesta a fost unul foarte bun pentru turismul din Delta Dunării, iar luna octombrie va fi, la fel, una foarte bună. La începutul lunii viitoare, sperăm să-i avem din nou pe oaspeţi lângă noi la cea de-a IV-a ediţie a Cupei de pescuit la ştiucă, ce se va desfăşura la Crişan”, a afirmat preşedintele APTDD, Daniel Iluşcă. El nu a putut menţiona un număr aproximativ al vizitatorilor Deltei în primele nouă luni ale anului, dar a estimat că acesta se apropie de cel din anul 2008, unul din cei mai buni ani din turismul din zonă.

Având în vedere faptul că în 2008 numărul facilităţilor de cazare era mai mic decât Delta Dunării oferă atracţii turistice şi în sezonul rece, însă în ultimii ani, din cauza costurilor ridicate pentru întreţinerea unităţilor de cazare în respectiva perioadă, operatorii au preferat să închidă pensiunile. Obiceiurile de iarnă ale populaţiei din Delta Dunării, zonă recunoscută ca fiind una multietnică, pescuitul la copcă, peisajele, gastronomia şi liniştea Rezervaţiei sunt doar câteva din motivele pentru care vizitatorii ar putea alege Delta ca destinaţie de iarnă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri