Cum a ajuns Claudiu Palaz omul păianjen...

Cum a ajuns Claudiu Palaz omul păianjen...(2760)


 Luni seara, spectacol de zile mari la postul de televiziune Realitatea. Oreste, un tip fermecător și deștept, a dat în clocot pe subiectul PSD Constanța. Nici Rareș Bogdan, moderatorul emisiunii, nu s-a lăsat mai prejos... Nu intru în detalii, pentru că nu acesta este subiectul editorialului meu.

Deschid doar o paranteză mică pe tema efectelor colaterale generate de saltul făcut de PMP direct în brațele PSD. Așadar, în acest context, Claudiu Palaz s-a bucurat de o atenție deosebită din partea lui Oreste, care l-a făcut muci pe liderul PMP Constanța, catalogându-l în fel și chip! Cred că am asistat la cel mai dur atac lansat împotriva domniei sale și, cu siguranță, vor mai veni și altele. Ce seamănă PSD, culege PMP! Adică, după zicală, furtună...Vorba lui Tararache: “Să ne avem ca frații!

Și, acum, să trecem la subiect. Domnul Claudiu Palaz a fost la un pas de a fi victima unui accident stupid. Tot tăind firul de păr în patru, a căzut în cap! Fără repercusiuni, pentru că a picat pe ceva moale, fără identitate. Episodul cu pricina readuce în atenție importanța protecției muncii, ignorată pe nedrept de economia capitalismului. Unde a greșit omul păianjen? În loc să taie trei fire din patru și să țină unul, de siguranță, ca la circ, s-a năpustit să le execute, ca un samurai, pe toate! Cu consecințele de rigoare. Care? A rămas, vorba aia, ditamai păianjenul, fără firul de bază cu care coboară de regulă din pod, unde își ține el armata. Travestit în omul păianjen, deși calitățile sale fizice nu-l recomandă, inclusiv răul de înălțime, sare de pe un bloc pe altul, făcând, în materie de propagandă, tot felul de tumbe sclipitoare. În timpul saltului sau atunci când se cațără pe blocuri, fiind confundat cu cei care le izolează, strigă “olariiioooo” de mai multe ori, fără nicio legătură cu serbările tiroleze.

Scopul este unul singur și tenace. Să atragă atenția asupra sa. Să nu se dedice unei cauze moarte din start sau, mult mai grav și contrar democrației, să nu muncească degeaba. Pe scurt, acrit de atâtea mere găunoase, să nu-l uite electoratul.

De când s-a făcut frate cu PSD, domnia sa se confruntă cu o profundă criză de subiecte. Cum tema dușmăniei pe care i-o poartă prefectului Nicolaescu a fost scoasă din categoria telenovelelor, fiind inclusă în colecția “Povestiri nemuritoare”, unde se adresează celor care au dat în mintea copiilor, nu i-a mai rămas decât PNL de înjurat. S-a dus dracului tezaurul folcloric pesedist din care domnia sa se înfrupta cu ambele mâini și cu nesaț! Era parcarea mare la PSD, iar bucile șmecherilor numa bune de capsat. Pentru înjurat și criticat, era marfă destulă. E drept, Palaz avea ce avea cu Radu Mazăre & comp. Cu partidul, adică, zic, cu PSD, nu avea nimic de împărțit! Ba, dimpotrivă, îi era chiar foarte drag, precum floarea din grădină! Dragostea nu ține cont de culoarea politică! Cu un asemenea afiș, Claudiu Palaz avea succesul asigurat la cațe, bocitoare și cârcotași etc. Uneori, dar nu prea des, și la lumea bună, într-un procent mic, ce-i drept, dispusă să creadă în PMP.

Deși se laudă că este un tip modern, omul păianjen se deplasează primitiv, folosind tehnica veche cu liane a lui Tarzan. De aceea, viteza sa de deplasare lasă de dorit. Ca și precizia în ce privește aterizarea pe diverse piste greșite.

Aflat din nou în criză de subiecte, omul păianjen a sărit de pe Palatul copiilor direct în incinta arheologică Capidava, o nouă ruină marca PSD. Scopul și durata vizitei? Ca să se pună bine cu Felix Stroe și să dovedească, la fața locului, cât este de util, a lansat un atac de doi lei la adresa PNL, încercând să demonstreze, cu gloanțe oarbe, că liberalii sunt vinovați de dezastrul care a scos din circuit un obiectiv istoric și turistic deosebit de important.

Sigur, niciun cuvânt despre cei de la PSD, care au dat Capidava pe mâna unor incompetenți! De data aceasta, Claudiu Palaz s-a întrecut pe sine, în tentativa de a ține locul unei întregi echipe de zgomote. Chiar credeți că îi pasă dumnealui de Capidava?

E ca la fotograf. Zâmbiți, vă rog. Ha, ha,ha, ha… Ei, stop, nici chiar așa! 

Cât timp Constanța s-a aflat, în anumite zone, sub ape, din cauza ploilor, nu am auzit deloc vocea de soprană a domnului Palaz! Dacă nu-i pasă de cetățenii care l-au votat, măcar de ei!, să fie solidar cu frații lui din PSD!

Meteorologii anunță trei zile de ploi torențiale cu precipitații record. Un adevărat dezastru pentru alianța PSD-PMP, care a intrat deja la apă!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri