PNL: Infrastructura constituie un obiectiv strategic

PNL: Infrastructura constituie un obiectiv strategic(830)


PNL consideră că într-o Românie în care o infrastructură corespunzătoare poate aduce beneficii reale în termeni de locuri de muncă și oameni angajați, dezvoltare durabilă, turism și economie în sens larg, o sarcină de maximă urgență trebuie să fie investiția și prioritizarea îndeplinirii obiectivelor în materie.

Subiectul greoi și anevoios al autostrăzilor nu se limitează a fi un simplu punct nevralgic în discuție, ci reprezintă în fapt o dovadă clară a neputinței și incompetenței, o piedică și un eșec în calea dezvoltării societății și economiei românești, investițiilor, afacerilor, educației, inovării și antreprenoriatului. Indiferent din ce unghi ai privi, orice intervenție pare a fi în zadar și orice soluție propusă nu face decât să se lovească de un zid. Blocaje, amânări și întârzieri au fost principiile de bază în ceea ce privește infrastructura. În acest context, infrastructura rămâne obiectiv cu miză enormă, care are riscul real de a se materializa într-o pierdere imensă pentru cetățeanul și statul român.

Din păcate, situația actuală a infrastructurii de transport din România continuă sub auspiciile degringoladei și lipsei crase de responsabilitate și respect față de cetățenii români care rămân fideli promisiunilor și speranței unor drumuri și condiții de transport decente.

În opinia PNL, infrastructura, deși o temă sensibilă, constituie un obiectiv strategic și o oportunitate care necesită investiții pentru a fi fructificată cât mai rapid și responsabil. În prag de alegeri, PNL insistă să nu rămânem prinși în viziunea planificării pe hârtie sau mai bine zis a tărăgănării și a amânării, a discuțiilor nesfârșite și a modificărilor după bunul plac sau interes de partid sau electoral.

PNL este de părere că infrastructura trebuie să constituie grija noastră principală, căci costurile și pierderile României pentru orice bâlbâieli sunt enorme, iar fructificarea oportunităților trebuie să devină posibilă cât mai repede cu putință.

 

Mihai Lupu
Deputat PNL Constanţa
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri