NU LĂSA PE MÂINE CE POȚI PLAGIA AZI!

NU LĂSA PE MÂINE CE POȚI PLAGIA AZI!(2877)


La noi, plagiatul se practică din fragedă pruncie! El este repartizat cu o cutie de lapte praf drept bonus. Dacă le iei la rând, toate maternitățile gem de plagiatori în materie de orăcăit. E de ajuns să scâncească unul, pe post de diapazon, și imediat încep și ceilalți! Ca și mahărul de partid, plagiatorul e în toate cele ce sunt. În vremurile bune, chiar în fabrici și uzine! Adevărul e că se plagiază în draci! De regulă, în funcție de starea de spirit a celui care comite o asemenea faptă. S-a ajuns până acolo, încât, plagiatorii se plagiază între ei! Aștia nu iartă nimic! Cum te-ai mișcat, gata, te-au și plagiat! Fac schimb de pasaje și de citate elevate, dar nu înțeleg nimic! Se prind reciproc cu ocaua mică!

Plagiatorii reprezintă, într-o proporție covârșitoare, rezerva noastră de cadre.De aici au fost recrutați foarte mulți miniștri, așa zișii competenți din linia a doua, care au absolvit mai multe facultăți la kilogram. Avem un guvern de tehnocrați. Vax albina. Guvernul de plagiatori le-a luat fața. Cât timp a fost suspectat că a plagiat, Victor Ponta s-a afirmat plenar ca prim ministru. Tot ieșind în față ca să explice ce și cum devine chestiunea, a intrat în conștiința națiunii. Desigur, ca victimă politică. Nu o să auziți plagiator de rang înalt care să nu se plângă că este persecutat politic!

Ca și cum nu am fi avut destule, noi, românii, am mai căpătat un renume. Mai nou, suntem cunoscuți ca fiind țara plagiatorilor! Ca o caracteristică națională, unică, în felul ei, în Europa, față de care ne raportăm, plagiatorul autohton nu este o persoană oarecare, un terchea berchea, o beizadea de doi lei, cum s-ar putea crede...Dimpotrivă, avem de-aface cu o adevărată clasă de lux, cu oameni cu pretenții, bine poziționați în societate, justițiabili, luptători împotriva corupției, intelectuali cu fițe etc. Cum s-ar spune, unul și unul, numai VIP-uri în funcțiune!  Doxe, nene! Și, cu toate astea, sunt bănuiți că plagiază! Pentru ei, toată povestea asta reprezintă un motiv de mândrie patriotică.

Plagiatorul de viță nobilă nu se compară cu hoțul, un tip banal, cu o cultură generală precară, care face gălăgie pe motiv că a furat un ou. Și, după etapa asta, fură un bou. Se întâmplă ca, printre plagiatori, uneori, să se strecoare și câte un bou! Cum poate fi el recunoscut? Simplu. Îi dai mură-n gură și nu pricepe nimic.

De-a dreptul stupid, de la o vreme încoace, plagiatorii ne mănâncă tot timpul! Tocăm frunză la câini pe tema plagiatorului spontan și săritor, fie că e vorba de Ponta, Oprea, Kovesi sau mai știu eu de cine! Sunt indivizi care își dau doctoratul în plagiat. Din această cauză, politicienii refac listele pentru alegerile parlamentare din decembrie a.c. E musai să nu lipsească plagiatorul de pe aceste liste. Altfel, vom avea un guvern fără cusur și monoton.

Au apărut proverbe noi. Nu ai plagiat, nu ai parte...  Spune-mi ce ai plagiat, băiete, ca să-ți spun cine ești... Nu lăsa pe mâine ce poți plagia azi...Cine râde la urmă înseamnă că a plagiat...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri