Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

" O educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale "(945)


Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a vorbit, în declarația politică susținută astăzi în plenul Camerei Deputaților, despre importanța unui sistem de învățământ de calitate. „Pe 05 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului, o ocazie potrivită de exprimare a respectului și a aprecierii pentru contribuția pe care dascălii de pretutindeni o aduc educației generațiilor viitoare. Evenimentul dorește să ne reamintească și faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale”, a declarat deputatul liberal.
   

Acesta susține faptul că „dezvoltarea economică de mâine depinde, în mare măsură, de calitatea educației copiilor noștri, iar societatea românească într-o lume modernă nu poate fi posibilă fără o educație de calitate. Altfel spus, a investi în educație înseamnă a investi în viitor”.

Liderul PNL Constanța consideră că, în prezent, educația în România încă suferă, sistemul de învățământ fiind un capitol departe de a fi rezolvat. „În fiecare an, educația a fost subfinanțată, iar performanțele elevilor din ce în mai slabe. Mai mult, în ultimii 26 de ani, legea educației a fost modificată de peste 60 de ori, fiecare ministru care a ocupat fotoliul Ministerului Educației aducând cel puțin câte o schimbare. Iar multe dintre aceste schimbări au rămas doar pe hârtie! Numărul foarte mare de copii care abandonează școala sau care nu promovează examenul de bacalaureat este o altă problemă gravă cu care se confruntă educația în România. Totodată, corelarea deficitară a sistemului educațional cu piața muncii face ca mulți dintre absolvenți să nu-și găsească un loc de muncă, în domeniul studiat, după terminarea studiilor”, declară deputatul Gheorghe Dragomir. 

Președintele Filialei PNL Constanța este de părere că „dacă nu investim serios în educația tinerilor, dacă nu încurajăm copiii să meargă la școală, dacă nu îi vom sprijini să aibă succes, tot societatea românească va avea de suferit pe termen mediu și lung. Investiția în tineri și în educația acestora este un pilon important al unui stat modern responsabil. După 26 de ani de politică iresponsabilă în educația românească în care nu s-au schimbat prea multe, sistemul de învățământ are nevoie de soluții viabile, de investiții importante, de schimbare pentru a obține progresul mult așteptat”.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri