Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
La Adamclisi, CROS NAȚIONAL în lunile octombrie și noiembrie 2016

La Adamclisi, CROS NAȚIONAL în lunile octombrie și noiembrie 2016(1845)


De profesie inginer agronom, profesor la Liceul Tehnologic Deleni până în luna iunie 2016, Șerbănescu Dorina Cicilia este câștigătoarea alegerilor locale pentru funcția de primar organizate în acest an.

Consilier local din anul 2010 (când s-au organizat alegeri după moartea primarului de atunci, Emilian Burcea) a candidat pentru prima funcție din comună și la alegerile din 2012, când a pierdut în fața lui Burcea Anton Tudorel. A rămas consilier local și a urmărit activitatea primarului, pregătindu-se necontenit, învățând din greșelile foștilor primari.

În 2016 a candidat din partea P.N.L. și a câștigat cu o diferență de 74 de voturi față de contracandidatul său.

Timp de șase ani mi-am dat seama cum este să fii primar. Am învățat multe, am planuri multe doar că Adamclisi este o comună în care sunt multe de făcut și este greu să pui în practică imediat tot ceea ce dorești”, se destăinuie Șerbănescu Dorina Cicilia.

Este însă optimistă. Până acum a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Constanța pentru repararea acoperișului liceului din localitate. Dintre planurile recente și realizabile ne enumeră: proiectul de asfaltare, construcția unei grădinițe noi, renovarea Căminelor Culturale dar și dărâmarea Căminului Cultural din Adamclisi care este deosebit de vechi și conform expertizelor nu poate fi renovat. Construcția celui din Urluia a fost sistată și intenționează finalizarea sa. În mod deosebit îți dorește promovarea turistică a comunei Adamclisi pentru că “avem istorie și ar trebui să o punem în valoare. Trebuie să personalizăm comuna, trebuie să facem investiții”.

Pentru perioada octombrie - noiembrie a fost planificat un Cros Național pe care l-am legat de partea istorică a comunei. Dorim să realizăm un eveniment amplu, la care să participe concurenți din toată țara. Se va desfășura pe parcursul a două zile. Startul se va da din Adamclisi iar sosirea va fi tot aici. Există pregătite două trasee, unul pe șoseaua națională (dar este dificil din cauza circulației) și un altul prin sate” - ne dezvăluie primarul comunei Adamclisi.

Pentru un viitor care se dorește a fi cât mai apropiat, ar vrea să modernizeze școlile, să înlocuiască mobilierul și materialul didactic. Locuri de casă pentru tineri încă nu au fost oferite până în prezent dar speră că, odată cu refacerea Planului Urbanistic General al comunei, vor găsi variante de ajutor pentru că există cereri. Primarul comunei Adamclisi își dorește ca, de anul viitor, cu un buget nou, să poată face mai multe pentru oamenii comunei.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri