“CENTRUL DE PREVENIRE A ABANDONULUI ȘI A SEPARĂRII COPILULUI DE FAMILIA SA”  DIN COMUNA GRĂDINA ESTE GATA ȘI AȘTEAPTĂ AVIZUL DE FUNCȚIONARE

“CENTRUL DE PREVENIRE A ABANDONULUI ȘI A SEPARĂRII COPILULUI DE FAMILIA SA” DIN COMUNA GRĂDINA ESTE GATA ȘI AȘTEAPTĂ AVIZUL DE FUNCȚIONARE(2753)


Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, este tot mai activ.

Pe 29 septembrie, la ora 12.00, se va organiza, în parcul din apropierea Căminului Cultural, un eveniment prin care se va aduce un omagiu eroilor din Primul Război Mondial. La festivitate va participa colonelul Macovei, de la Cultul Eroilor. Vor fi prezenți elevii și profesorii din comuna Grădina. Au fost pregătite momente artistice, se vor servi prăjituri de casă.

Organizarea evenimentelor comemorative nu este singura grijă a primăriței. Aceasta dorește să construiască încă un teren de sport în localitatea Grădina.

O atenție deosebită este acordată copiilor proveniți din familii defavorizate pentru care s-a construit „Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa”. În urma anchetelor sociale efectuate 38 de copii vor beneficia de activități cultural- educative, își vor petrece 8 ore pe zi în acest spațiu, unde își vor pregăti temele pentru ziua următoare de școală, vor avea hrana asigurată, se vor odihni iar seara vor pleca spre casele lor. Vor profita de pe urma acestui program acei copii în ale căror familii venitul lunar al fiecărui membru este de maxim 500 lei. De precizat că s-au făcut angajările de personal și meniul pentru micuți a fost aprobat deja pentru o perioadă de două luni. Acest centru este dotat cu bucătărie, loc de servire a mesei, spațiu de joacă, dormitoare și sală pentru studiu. Toate cheltuielile sunt suportate de către Consiliul Local al comunei Grădina. Este singurul proiect de acest fel, din mediul rural, în care o asemenea instituție se află în subordinea directă a unui consiliu local. Se alocă lunar fonduri pentru salarii, hrană și pentru toate cheltuielile necesare funcționării unui asemenea centru. Din păcate încă se așteptă avizul de funcționare de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție București. Până când și acest ultim aviz va apărea, angajații “Centrului de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa” își primesc salariile și se ocupă de ultimele pregătiri pentru primirea copiilor.

Gabriela Iacobici speră ca, de anul viitor, măcar salariile angajaților acestei instituții să fie subvenționate de la bugetul de stat, întrucât se încadrează la compartimentul asistență socială, care în România încă beneficiază de finanțare de la bugetul de stat.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri