JEGOS BĂSESCU PLÂNGEA

JEGOS BĂSESCU PLÂNGEA(6397)


Absolut jegoasă ultima tactică a fostului preşedinte Traian Băsescu de a-şi mai îndepărta din coaste puşcăria care îi rânjeşte din ce în ce mai aproape. Pentru că teatrul ieftin cu „dragă Stolo” evident nu ar mai fi impresionat pe nimeni, a aruncat în luptă lacrimile nevinovate ale nepoţelului său. Copilaşul a plâns neîntrerupt timp de patru ore, cât maică-sa, Ioana Băsescu, fiica mai mare a fostului preşedinte a fost la DNA ca să dea cu subsemnatul, acuzată fiind de o infracţiune grevă: spălare de bani. Neobişnuit să stea fără mama aproape, pentru că Ioana Băsescu nu a vrut să-i ia bonă, micuţul nevinovat a fost foarte agitat.

Această întâmplare, desigur, nefericită, a folosit-o Traian Băsescu în favoarea lui, încercând stângaci să-i prezinte pe procurorii DNA drept nişte călăi nazişti care despart mamele de pruncii lor.

Este o tactică simplă şi deloc nouă. Folosită de regulă de artiştii scăpătaţi, care nu mai au succes la public. Un cântăreţ spre exemplu, dacă vede că publicul nu este interesat de spectacolulu lui, cheamă pe scenă copiii din sală şi, în mijlocul lor, cântă şi-i pune pe micuţi să aplaude în ritmul muzicii. Efectul este adesea garantat. Măcar părinţii copiilor, nu ca să-l vadă pe artist, ci ca să-şi urmărească odraslele, se vor uita la ce se petrece pe scenă.

Aşa a procedat şi Băsescu. L-a băgat în faţă pe micuţul Răducu, cu gândul că poate măcar pe mamele cu copii de aceeaşi vârstă cu nepoţelul său le va atrage de partea lui.

Efectul însă, a fost invers. Tactica s-a întors ca un bumerang împotriva sa. Prima care a sărit din boscheţi arătându-şi bucuria pentru necazul fostului preşedinte a fost Izaura. Nu sclava, ci fiica lui Bercea Mondialu. „Că şi copiii mei a plâns şi mai e şi handicapaţi, când m-a condamnat pe mine”. Izaura a transpus astfel în viaţă fără să vrea, o veche zicală franţuzească: „Qui se ressemble s'assemble”, care în traducere liberă înseamnă: „Cine se aseamănă se adună”, sau şi mai liberă: „Dacă te amesteci cu lăturile, te mănâncă porcii.” Ce a căutat un frate de preşedinte în exerciţiu să boteze nepotul unui infractor notoriu? Sau, ca să venim în zilele noastre, de ce Ioana Băsescu nu a spălat scutecele micuţului, dacă tot nu vrea bonă, în loc să spele bani? Ori le-a amestecat, scutecele cu baii şi le-a băgat împreună în maşina de spălat?

Dacă tot am dat-o în zicători şi proverbe, să mai amintim unul. Zice aşa: „ Ce ţie nu-ţi place, altuia nu face”. Aşa cum a făcut Traian Băsescu pe vremea când era pe cai mari într-un scandal care ameninţa să se apropie de fiica lui cea mică, Elena.

Să ne reamintim: Pe data de 16 februarie 2015, Monica Iacob Ridzi, fost ministru în Cabinetul Boc, a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Era vorba despre banii ciordiţi, aproximativ 680.000 de euro, în urma manifestărilor organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Ia auziţi aici un dialog între avocatul lui Ridzi şi preşedintele completului care a judecat-o şi condamnat-o:

Avocat: E clar că beneficiile în acest caz nu le-au avut nici Ridzi, nici Varsta (alt inculpat în dosar n.r.), ci un alt personaj care a avut mare succes la europarlamentare.

Judecător: Are şi un nume?

Avocat:. ” I se spune EBA "

Nimeni nu a catadixit nici până în ziua de azi să cerceteze aceste afirmaţii, făcute totuşi cât se poate de oficial în faţa unui complet de la ÎCCJ.

Fostul ministru are doi copii, o fată şi un băiat. Mici de vârstă. Oare, copiii Monicăi, or fi plâns când mama lor a fost încarcerată pentru banii folosiţi de EBA în campania de la europarlamentare? Or fi plâns când mama lor, foarte bolnavă altminteri, a fost transferată la Spitalul Peniteciar Jilava, la cinci sute de kilometri distanţă de casă, timp de 48 de ore, în condiţii incredibile, de ev mediu, de s-a mirat toată lumea cum de a scăpat cu viaţă?

Dar zecile de adversari ai lui Băsescu, cărora li s-au făcut dosare penale la ordin? Or fi avut şi ei copiii pe acasă? Or fi plâns ei în timp ce părinţii lor erau plimbaţi cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi?

După cum merg lucrurile şi după cum a început să profereze ameninţări, nu mai e mult până ce, crescut şi el tot fără bonă, Trăienică va începe să plângă, singurel pe la DNA. Să vedem cum o s-o facă, cu ochiul ăla de sticlă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri