Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Federația Tinerilor din Constanța susține gratuități pentru transportul local

Federația Tinerilor din Constanța susține gratuități pentru transportul local(1127)


Pentru a combate efectele sărăciei în rândul copiilor și tinerilor, Federația Tinerilor din Constanța a solicitat Primăriei și RATC Constanța să analizeze posibilitatea oferirii de gratuitate pentru toți copii, elevii și studenții din municipiul Constanța. Mai mult, măsura ar duce și la redresarea financiară a regiei de transport în comun, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de Federaţia Tinerilor din Constanţa.

Reprezentanţii acesteia prezintă şi datele furnizate de Eurostat pentru anul 2015 care stau la baza acestei propuneri şi care arată o situație dezastruoasă cu privire la riscul de sărăcie și/sau excluziune socială în rândul tinerilor:

-persoane sub 18 ani supuși riscului de sărăcie (sărăcie relativă) – 38.1%
-persoane între 18 și 24 de ani supuși riscului de sărăcie – 34.9%
-persoane sub 16 ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale – 46%
-persoane între 16 și 24 de ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale – 46.9%

“Nimeni nu poate nega problema sărăciei în România, însă măsurile pentru combaterea sau ameliorarea acesteia întârzie să apară. Propunerea noastră reprezintă o normalitate, într-o societate solidară care dorește să-și rezolve problemele. Copiii nu au nicio vină că s-au născut într-un mediu sărac, însă noi vom fi vinovați dacă stăm pasivi.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri