Colecționarul de copite de cai morți

Colecționarul de copite de cai morți(3270)


 Claudiu Palaz, colecționarul de copite de cai morți din politică, nu se dezminte. De când și-a luat lupă nouă, a nu se confunda cu femininul de la lup, studiază în profunzime copitele cele mai valoroase din colecția sa personală. Uneori, din prea multă dragoste, stă zile în șir cu ele în brațe, le descântă, după un anumit ritual, le cântă și le apără, patria mea...Pentru unii, copita are o valoare sentimentală și, de aceea, plâng din orice! Sunt depresivi, ca la finalul unui film sovietic de dragoste, greu de abordat și vorbesc în versuri. Sunt superstițioși. Când sunt puși, la Școala de meserii, să strângă potcoave, nu aruncă la întâmplare peste umăr copita de cal. Pentru alții, copita de cal mort are semnificația unei morale profunde. Cei din această categorie nu uită când, cum și unde i-a lovit calul. Altă pildă spune că nu este bine să stai în spatele calului, reacțiile acestuia fiind imprevizibile. Mai ales în cazul unui cal politic, care nu se caută niciodată la dinți, fiind de dar...

Când vine vorba de Traian Băsescu, într-un context mai puțin plăcut, chiar critic, domnul Palaz se pune în mișcare ca o mașină de tuns iarba, în sensul că face mult zgomot, gata să-i ia oricând apărarea! Traian Băsescu este inventatorul păpușii Kovesi, cândva, preferata domniei sale. Inițial, a vrut să copieze modelul rusesc cu 12 exemplare, una întruna, dar, la sugestia serviciilor secrete, a renunțat. De când fostul președinte a pierdut cheița de la spate, păpușica Kovesi s-a înhăitat cu Abramburica și nu mai dă doi bani pe cel care a susținut-o la numirea în funcția supremă la DNA! În opinia lui Traian Băsescu, păpușica Kovesi a luat-o rău prin bălării, în sensul că nu mai ascultă de domnia sa, nici cât o ceapă degerată, nu știu dacă se potrivește comparația asta, și acționează după cum o taie capul, invocând independența Justiției. A încurcat parolele între ele. A pierdut controlul asupra serviciilor. A bulibășit codurile. A pierdut cheița de la pupitrul tehnic al doamnei Kovesi. Traian Băsescu, idolul lui Palaz, este cetățeanul care a săpat multe gropi dedicate adversarilor săi și, acum, este la un pas să pice în ele, după configurația multiplicată a unui cunoscut proverb. Tot domnia sa, în perioada când Kovesi exersa mersul pe sârmă, a întins numeroase capcane și acum nu mai știe să le localizeze și să le anuleze. Din exact același motiv, calcă aiurea pe pocnitori, producând un zgomot infernal pe teme lacrimogene. Ce ție nu-ți place, vorba aia, altuia nu-i face! Uneori, Gigi Becali le zice pe bune. Și familia lui sughița de plâns când l-au luat pe el la pușcărie...Traian Băsescu a căzut în capcana propriului său sistem. Dintr-o banală greșeală, a pierdut cheița din dotarea tehnică a păpușii Kovesi, cu care îi vine să dea de pământ! Are, în schimb, în Claudiu Palaz, un apărător de nădejde. Chiar dacă nu dispune de prea multe argumente, pentru că realitatea este cea prezentată mai sus, domnia sa se rățoiește la toți cei care îl critică pe Băsescu!

Într-un fel, devotamentul domnului Palaz este de apreciat. Dacă e sincer și nu se bazează pe diverse foloase politice. Aflu că, de curând, domnia sa și-a nuanțat atitudinea față de PSD , cu care a bătut palma pe butucul unei coaliții contra naturii. Am înțeles că, atunci când se dezlănțuia furibund împotriva pesedereilor, avea ce avea de împărțit cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu et comp. Și nu cu partidul! Față de PSD, nutrește cu totul și cu totul alte sentimente patriotice, de aia s-a și urcat din fugă în căruța sa! În fapt, o altă copită din colecția personală dedicată oamenilor muncii din județul nostru...Claudiu Palaz este politicianul care a fost la un pas de a se lega cu lanțurile de Palatul Copiilor, gata, precum samuraiul aflat în călduri, de jertfa supremă pentru tânăra noastră generație. Din păcate, inițiativa sa a eșuat, lanțurile fiind mult prea scurte și zgomotoase pentru un asemenea demers. Acum, la orizont, se conturează un nou scandal pe tema prețului apei livrate cetățenilor. Deocamdată, pisica e în curtea aliaților săi din PSD.

Aștept reacția lui Claudiu Palaz, care, când e vorba de palate, pozează, ca și Traian Băsescu, în scutul magnetic constănțenilor.

În rest, e apă de ploaie!
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri