Polițiștii nu dorm vara: dosare penale pentru evaziune fiscală(542)


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa în colaborare cu comisarii Gărzii Financiare au organizat şi desfăşurat ieri mai multe verificăriri la diferite societăţi comerciale de pe raza judeţului, care desfaşoară activităţi de alimentaţie publică şi turism pe litoralul Mării Negre, pe linia combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, a drepturilor de proprietate intelectuală şi pentru protecţia populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Astfel, au fost verificate 14 societăţi comerciale, fiind întocmite şapte dosare penale, dintre care patru pentru infracţiuni comise la Legea 241/2005 şi trei infracţiuni săvârşite la Legea 8/1996, totodată, fiind aplicate zece sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990, în valoare de 15.000 lei.

De exemplu, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui F. Constantin, de 42 de ani, din Constanţa, care în calitate de administrator al unei societăţii comerciale, a reţinut salariaţilor societăţii, pe care o administrează, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 14.109 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului, în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui T. Cristinel, de 46 de ani, din Medgidia, care în calitate de administrator al unei societăţii comerciale, a reţinut salariaţilor societăţii pe care o administrează, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 6.740 lei, fără a vira aceste sume de bani, către bugetul consolidat al statului, în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art.6 din Legea 241/2005.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri