Dosarul „Micul Regat”  -                                                                  GRĂDINIŢA GROAZEI S-A MUTAT LA JUDECĂTORIA GROAZEI CONSTANŢA

Dosarul „Micul Regat” - GRĂDINIŢA GROAZEI S-A MUTAT LA JUDECĂTORIA GROAZEI CONSTANŢA(3183)


Povestea a început ca în filmele poliţiste, în vara anului trecut şi a stârnit un val uriaş de indignare în toată ţara. Aşa cum se întâmplă de fiecare dată când este vorba despre copii mici, lipsiţi de apărare, maltrataţi de adulţi.

Un părinte care îşi avea micuţul la grădiniţa „Micul Regat” din Constanţa, a observat la el un comportament mai ciudat. Copilul devenise irascibil, plângea din nimic, dar, mai ales, era foarte speriat. Bănuind că se petrece ceva necurat la grădiniţă, părintele i-a dat într-o zi copilului o jucărioară de pluş, pe care să o ia cu el la „grădi”. Numai că jucărioara nu era una obişnuită. Ursuleţul era dotat şi cu o cameră minusculă de luat vederi. Dezvăluirile micului spion din pluş l-au şocat pe părinte. Camera ascunsă a surprins imagini de neimaginat, în care micuţii erau pur şi simplu maltrataţi de către educatoare. Publicarea acestor imagini incredibile au stârnit un val de indignare în rândul opiniei publice.

Şi statul, garant al drepturilor cetăţenilor săi, mai ales al micuţilor lipsiţi de apărare, s-a pornit să facă dreptate. S-a deschis un dosar penal, care a ajuns la Judecătoria Constanţa.

Şi când toată lumea se aştepta să se facă dreptate, iar educatoarele criminale să fie trase la răspundere, a venit bomba. O ilustrare cumplită a zicalei: „Hoţul cu un păcat, păguzbaşul cu o sută”.Cei traumatizaţi au fost tot micuţii maltrataţi de educatoare. Pentru că judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, cel căruia i s-a încredinţat soluţionarea acestui dosar, a căpătat un fix: să-i introgheze pe micuţi în cadrul cercetării judecătoreşti. Aşa că fără a ţine seama că are de-a face cu copii cu vârste între patru şi şase ani, a dorit să-i audieze după tot tipicul. În sala de judecată, de faţă cu toată lumea. Iar în momentul în care părinţii, firesc, au refuzat, pe motiv că micuţii erau deja traumatizaţi, judecătorul s-a înfoiat şi a dispus aducerea copiilor la audieri cu mandat. Nebunie totală. Pe data de 16 iulie anul trecut, părinţii micuţilor s-au trezit la poartă cu jandarmi gata să le ducă cu duba copiii în faţa judecătorului Arhip.

Astfel s-a creat prima situaţie paradoxală, generată de originalul nostru stat de drept. Părnţii copiilor traumatizaţi şi abuzaţi, să fie nevoiţi să-i apere de data asta de noile abuzuri la care voia să-i supună statul de drept. Adică fix de cel care ar fi trebuit să-i apere. A ieşit din nou scandal. A fost sesizată inspecţia judiciară din cadrul CSM. Care, ca de obicei, nu a făcut nimic. Iar nimicul acesta s-a transfromat în altă tâmpenie, pentru că judecătorul Arhip, deşi recuzat de avocaţii părinţilor, a continuat să judece cazul.

Iar judecătorul plecat pe câmpii cu fixul în cap de a-i aduce pe micuţi la tribunal cu duba, nu s-a lăsat. Azi, la reluarea procesului, a trimis din nou jandarmii cu mandat să-i aducă. Şi firesc, părinţii au refuzat din nou.

Ce a făcut atunci judecătorul, ca să le arate cine este şeful?

I-a amendat cu câte 500 de lei. Astfel, în povestea asta care devine aproape incredibilă, ne lovim de o altă zicală: „Şi bătut, şi cu banii luaţi”.

Şi dacă tot ne izbim de pilde şi formulări înţelepte, ce-ar fi să o pomenim şi pe cea din Codul lui Hammurabi: „Dacă un judecător ia o decizie într-un caz ,dar apoi se dovedește că a greșit, judecătorul va plăti de douăsprezece ori cât a impus el acuzatului și nu va mai avea dreptul să judece alte cazuri.”

 Tradus în zilele noastre. Poate că o lege a răspunderii magistraţilor, l-ar trata de fixurile din cap pe judecătorul Alexandru Bogdan Arhip. Şi poate n-ar fi rău să-i reamintim pe cine ar trebui să ţină morţiş să aibă în sala de tribunal: Arma Cristina Alina, Vierescu Georgiana, Hercus Larissa Victoria, Petre Irina, Manolache Cristina şi Pufleanu Eliza, adică cele 6 angajate ale grădiniţei, care au maltratat copiii.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri