PNL Mangalia respinge majorarea preţului la apă

PNL Mangalia respinge majorarea preţului la apă(1081)


Organizaţia Mangalia a Partidului Naţional Liberal respinge cu fermitate proiectul prin care se va majora preţul la apă şi canalizare perceput către populaţie, adoptat în şedinţa Consiliului Local Mangalia de joi, 22 septembrie a.c., de consilierii locali ai PSD, ALDE şi PMP.

În aceeaşi şedinţă au fost adoptate mai multe proiecte de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare, derulate de RAJA, prin credit bancar purtător de dobândă şi nu prin finanţare europeană nerambrusabilă, care nu ar fi dus la majorări de preţ. Totodată, consililerii PSD, ALDE şi PMP, care formează majoritatea în Consiliul Local Mangalia, au votat un proiect prin care preţul apei ar urma să crească, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Pentru a acoperi această majorare de preţ, aceiaşi aleşi locali au iniţiat un alt proiect prin care creşterea preţului la apă să fie suportată, sub formă de subvenţie, din bugetul local, adică tot din banii cetăţenilor.

PNL Mangalia nu este de acord ca locuitorii oraşului să suporte, din buzunarele proprii, investiiţiile făcute de RAJA în reţeaua de apă şi canalizare. Ca urmare, consilierii locali liberali propun organizarea unei dezbateri publice în care cetăţenii municipiului să decidă asupra necesităţii majorării preţului, în condiţiile în care la Mangalia costurile pentru apă şi canalizare suportate de populaţie sunt printre cele mai mari din ţară.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri