CERNAVODĂ: Reabilitare completă a infrastructurii stradale

CERNAVODĂ: Reabilitare completă a infrastructurii stradale(611)


Chiar dacă inundaţiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a oraşului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltorea apei au intrat rapid în program de reabilitare. La sfârşitul acestei săptămâni se va finaliza acţiunea de reabilitare trotuare şi străzi.

 

370.000 de lei: investiţii în infrastructura stradală afectată de inundaţii


Peste 370 de mii de lei au fost investiţi în lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu, de reabilitări, iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă. Zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program şi reabilitarea clădirii Policlinicii din Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul acesteia se afla în stare gravă de degradare, pentru că nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinete medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarcate procedurile de reabilitare a încă trei clădiri, din zonele Nord şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii.

 

Au fost investiţii 450.000 de lei în modernizarea uneia dintre arterele principale ale oraşului


După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecţiunilor, strada Independenţei este aproape complet reabilitată. Acţiunea a costat 450.000 de lei (!) şi a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuită întreaga reţea de încălzire şi canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparaţii deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârşitul acestei săptămâni a fost turnat ultimul strat de “binder”, iar luni va fi, din nou,… destinată circulaţiei.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri