Primăria Tulcea nu are bani pentru dotarea cabinetelor şcolare cu materiale sanitare

Primăria Tulcea nu are bani pentru dotarea cabinetelor şcolare cu materiale sanitare(974)


Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din cadrul Primăriei municipiului Tulcea nu are fonduri pentru achiziţionarea medicamentelor şi a materialelor sanitare necesare funcţionării cabinetelor şcolare din municipiu.

‘Problema reţelei de cabinete medicale şcolare o reprezintă acum lipsa fondurilor pentru medicamente şi materiale sanitare. Nu avem fonduri şi orice sumă e bine-venită. Am făcut deja demersuri în acest sens pe lângă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi sperăm ca situaţia să se remedieze în cel mai scurt timp posibil’, a declarat pentru AGERPRES directorul DAPS, Ştefana Zibileanu.

La începutul acestui an, DSP a alocat DAPS sumele aferente funcţionării cabinetelor medicale şcolare din municipiu, însă, potrivit sursei citate, cele două părţi au căzut de acord ca din fondurile primite să se plătească cu prioritate lefurile angajaţilor reţelei de medicină şcolară din oraş.

Sumele primite de la bugetul de stat pentru materialele sanitare şi medicamentele din cabinetele medicale şcolare au variat de la an la an. Au existat situaţii în care am primit 8.000 de lei, dar şi cazuri în care suma alocată a fost de 20.000 de lei’, a precizat Zibileanu.

Reţeaua de medicină şcolară din municipiul Tulcea numără, în momentul de faţă, potrivit sursei, şase medici, un stomatolog şi aproape 30 de asistenţi medicali.
jooble.org