Cum a fost eclipsat primarul Făgădău de decolteul Elenei Udrea

Cum a fost eclipsat primarul Făgădău de decolteul Elenei Udrea(4693)


O reclamă se bucură de un succes nebun printre cei care reprezintă clasa muncitoare, adică proletariatul, în paradis. Acum, mai nou, indiferent de destinația inițială, aproape toate excursiile au ca punct terminus paradisul! Ca exponenți ai clasei muncitoare de la noi și de pretutindeni, nu este vorba despre Dorel, un Păcală al prostiei moderne, care pică tot timpul în groapa altuia sau se încurcă în cablurile de pe șantier. În reclama cu pricina, un reprezentant al clasei amintite, e drept, la seral, mănâncă, după cum și arată, cu poftă, dintr-o cutie cu fasole cu costiță. E drept, costița e mai mult sub acoperire sau, în unele episoade, lipsește cu desăvârșire! Exact după stilul nemuritor al comerțului socialist! Dat fiind caracterul exploziv al fasolei, spațiul destinat reclamei se transformă, în scurt timp, în poligon de tragere, singura țintă mergătoare fiind nevoită să dea bir cu fugiții. Ținta mergătoare este o corcitură de câine flocos sătul de viața lui canină din România. În schimb, câinele este lăudat pentru caracterul lui ieșit din comun. Reamintesc. Câinele mă recunoaște, după bucata de pâine, omul nu mă mă mai cunoaște! Dacă sunt introduse câteva pocnitori sau gloanțe, materialul cu pricina poate fi folosit, ca reclamă, și cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Revin la subiectul zilei. Ca să iasă din starea de balonare, una profund sentimentală și cu crampe, reprezentantul clasei muncitoare înghite două pastile adecvate momentului. Deoarece nu avem voie să facem publicitate, nu pot divulga identitatea celor două pastile invocate în material. Le putem numi Sia și Pia, că tot se poartă codurile peste tot... Doar atât. 

De câte ori îl văd trecând agale pe stradă, privind în jur după musca țețe, ca să nu-l fure somnul, am senzația că Decebal Făgădău a mâncat, în ziua respectivă, fasole cu costiță la cutie. Evident, cu costița sub acoperire. Și, pentru că și-a uitat pastilele din reclamă acasă, pare să plutească lent ca un primar gonflabil. O vreme, am crezut că îl deranjează șaua calului lui Decebal și de aia își încordează fața ca o mandolină în timpul acordării coardelor. De data aceasta, coardele fiind fără acoperire. Oare de ce este atât de arogant domnul primar! Am fugit de Chițac, care ne amenința că dă armata jos din pod și cu noi de pământ, citat din Magelan, și am dat peste tătuca lui! Un civil arțăgos, dur cu cei pe care nu-i agrează și supărat foc pe cei care nu votează proiectele pe care le susține domnia sa, un mic despoțel al vremurilor noastre.

De pildă, Palatul Copiilor, povestea lacrimogenă cu care o ține langa-talanga Claudiu Palaz dintr-o mașină decapotabilă, dovadă că domnia sa nu are un acoperiș deasupra capului! Domnului primar i s-ar potrivi de minune clipul cu vrejul de fasole fermecat și efectele sale prin balonare spontană. Bietul Condurățeanu, cu alifiile lui care vindecă rapid reumatismul, aiurea!, ar fi eclipsat de-a binelea de talentul inegalabil al lui Decebal, care a jucat și în filme de succes, precum Columna de pe tort. În primul rând și înainte de toate, domnul primar e total împotriva poluării prin strangularea feselor și strîngerea, până la obediență, din buci. Ca atare, propune extinderea modelului nemțesc la liber. Trage fiecare câte poate, dar să fie ștanțate. Cu un amendament. După fasole, gazele trebuie evacuate prin intermediul unor țevi de eșapament, proiectul fiind aprobat de neamțul Iohannis, care, de când a ajuns președintele țării, e tot timpul balonat. De aceea, ori de câte ori se apleacă pe neașteptate în față, se aude un zgomot ciudat! Uneori, chiar o serie de zgomote ciudate, ceea ce îmi amintește de un text haios - la curbă șinele trosnesc, probă de dicție viteză pentru actori.

Spuneam că domnului primar Făgădău, un încrâncenat al zilelor noastre, i s-ar potrivi un rol cu crampe. E suficient să-i pui în față oala în care fierb problemele cu care se confruntă turismul de pe litoral și dumnealui, întocmai și la timp, se schimbă la față, ca și cum ar fi scăpat una mică pe cracii nădragilor! Câtă fasole să mănânci, cu costiță cu tot, încât, să te balonezi din prima până la urechi, ca să nu auzi ce îți spun factorii de răspundere din turism! Subiectul cu pricina îi declanșează întotdeauna o erupție de gaze și o finalizare de genul “Domnule, mă leși ?”  Curioasă schimbare de macaz, chit că și turismul e pe linie moartă! Nu poți trimite la plimbare întreaga conducere din acest domeniu de activitate doar de frica celor care, vorbind despre stațiunea Mamaia, ar putea face o paralelă între domnia sa și Radu Mazăre! Pentru că, altfel, nu-mi explic de unde izvorăște aversiunea lui Făgădău față de turism, față de oamenii din turism! Până la Făgădău primar, PSD a exploatat turismul în beneficiul imaginii sale, până l-a denaturat sau l-a făcut zdrențe. Acum, noul primar îi flituiește pe cei din turism cu jalba în mână...

Bravos națiune, te-ai dumirit ce ai votat? Înghite o fasole sub acoperire și taci! La cât de orgolios este Decebal Făgădău, mă întreb cum suportă să stea sub același acoperiș politic alături de Claudiu Palaz, care l-a făcut muci în campania electorală! Secvența asta ar trebui să atârne greu în CV-ul său și nu prietenia cu Radu Mazăre!

În rest, cu un așa primar, nu avem decât să dezvoltăm turismul sub acoperire...Dumnealui își dă aere cu pompa democrației și turismul bate pasul pe loc, căutându-și singur, precum Cenușăreasa, pantofiorul pierdut la cizmar...

De aia au ajuns unii să o regrete pe Elena Udrea, care a făcut destule minuni pe litoral cu decolteul ei antiglonț!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri