Vezi ce fenomen straniu analizează experții de mediu. Rezultatele, pe 1 aprilie!(1537)
În această dimineaţă, a zilei de 26 martie, în oraşul Constanţa şi în alte zone ale judeţului a fost sesizat un fenomen neobişnuit, pentru unii straniu, pentru alţii chiar îngrijorător! Este vorba despre nişte depuneri de praf, de culoare gălbui- roşiatică, găsite de populaţie, în zori, pe suprafeţele plane şi lucioase, cum ar fi capotele şi parbrizele autovehiculelor. Oamenii s-au arătat cu atât mai intrigaţi, cu cât în cursul nopţii fuseseră averse de ploaie, chiar şi lapoviţă pentru perioade scurte, care ar fi trebuit să spele praful. Dar alţii au avut ocazia să sesizeze, tot în cursul nopţii de luni spre marţi, o relativ violentă intensificare a vântului care s-a combinat cu o ciudată formă de precipitaţie, un fel de piatră foarte fină, dar care nu era nici gheaţă, nici zăpadă măcar! Este de înţeles că, în aceste condiţii, îngrijoraţi sau doar nedumeriţi, mulţi cetăţeni s-au adresat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. Iată care este poziţia acestei instituţii, comunicată oficial, spre seară, după desfăşurarea investigaţiilor specifice.
Reprezentanţii laboratorului de analize al APMC s-au deplasat, de urgenţă, la staţiile automate de monitorizare, din oraşul Constanţa şi din judeţ, pentru a ridica filtrele pe care s-au prelevat pulberi respirabile în ultimele 24 de ore.Ţinând cont de intervalul de timp necesar pentru "condiţionarea", adică analizarea lor, primele rezultate, în privinţa naturii şi, eventual, originii prafului depus, vor fi disponibile abia în cursul zilei de... luni, 1aprilie!
Dar APMC ţine să liniştească, totuşi, populaţia, comunicând că, din datele transmise online către serverul de calitate a aerului, de la cele şapte staţii de monitorizare automată din judeţ (amplasate la Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Mangalia), se constată că la poluanţii gazoşi (dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon, ozon, compuşi organici volatili) nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor limită, nici tendinţe de creştere a valorilor constatate în ultima perioadă.
Vă vom ţine la curent cu evoluţia investigaţiilor asupra ciudatului fenomen de astăzi.
Articole recomandate
Din păcate, jumătate din crenvurştii de pe piaţă sunt coloraţi cu extract de gândaci

Până pe 30 iunie: Se mai pot posta lucrări pentru Concursul de Benzi Desenate rezervat Migranţilor

Doar împreună putem avea un oraș frumos și curat!

Se caută soluții pentru ranfluarea navei Dunafoldvar

EXCLUSIV. Continuă lupta pentru scaunul de lider de sindicat în port. De ce noua conducere se va alege la munte

Legea salarizării bugetarilor, finalizată la 1 octombrie şi trimisă la Parlament
