Prințul Charles renunță la coroană!

Prințul Charles renunță la coroană!(1632)


Prințul William și Kate Middleton vor fi desemnați regele și regina Marii Britanii, asta după ce britanicii au votat că îi preferă pe ei și nu pe Prinţul Charles și soţia sa Camilla Parker-Bowles. Regina Elisabeta a II-a a fost de acord cu alegerea poporului şi a spus că nu va mai ţine cont de linia normală a succesiunii şi că îi va da ceda tronul nepotului ei mai mare.

Decizia fără precedent a Familiei Regale de a nu respecta linia normală a succesiunii la tron nu l-a deranjat foarte tare pe prințul Charles, care a fost, de asemenea, de acord cu decizia mamei lui, dar se pare însă că soţia sa nu se poate împăca cu acesată idee.

Charles a declarat că a văzut foarte bine cât de importantă este opinia publică după moartea tragică a prințesei Diana și a decis să respecte dorința poporului. Acesta a mai spus căl vrea să facă tot ce e mai bine în interesul țării lui și va abdica de la tron în momentul în care regina își va ceda coroana.

Motivul care l-a determinat să facă acest lucru a fost și faptul că mariajul fiului lui, William, cu Kate Middleton și popularitatea acestora au adus un suflu nou și o imagine pozitivă familiei regale britanice.
Charles va fi al doilea membru al Familiei Regale care abdică în mai puțin de un secol, iar el are tot suportul reginei, cu atât mai mult cu cât soția lui, Camilla, nu a fost niciodată iubită de britanici, mai ales din cauza aventurilor ei amoroase cu Charles, când acesta era căsătorit cu Lady Di, ceea ce a dus și la divorțul acestora.

Ceremonia de încoronare a lui William şi Kate va fi una grandioasă cu costuri estimate la 100 de milioane de dolari.

Sursa: romaniatv.net.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri