Juncker: Nu există un termen-limită pentru începerea discuţiilor cu Londra privind Brexitul

Juncker: Nu există un termen-limită pentru începerea discuţiilor cu Londra privind Brexitul(1271)


Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că nu există un termen-limită pentru Marea Britanie pentru a începe discuţiile despre ieşirea din UE, relatează Reuters. Noul premier britanic Theresa May i-a spus lui Juncker în această lună că Marea Britanie speră să aibă discuţii pozitive cu UE după referendumul de la 23 iunie privind apartenenţa la UE dar că are nevoie de timp pentru a se pregăti de negocieri. Juncker a spus pentru postul de televiziune France 2 că nu există un termen-limită, întrucât articolul 50 din Tratatul UE, care conţine procedura de ieşire din UE, poate fi activat numai de Marea Britanie.

„Aş fi preferat ca Marea Britanie să ne prezinte scrisoarea de demisie, ca să spun aşa, cât mai curând posibil şi am sperat că britanicii, în special cei care au vrut să părăsească UE, erau pregătiţi pentru această posibilitate”, a spus Juncker.

Şeful executivului comunitar a spus că nu s-a întâmplat aşa şi că guvernul britanic va avea nevoie de mai multe luni pentru a-şi stabili poziţia.
jooble.org