TURISTUL DE PE ZEBRĂ 22

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 22(2241)


Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul perioadei 25 iulie-7 august, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, în primele două zile temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade în primele două zile, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32…33 de grade, în perioada 28 iulie – 1 august. Ulterior, regimul termic va scădea ușor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menține la valori medii de 20…22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză. Regimul pluviometric va fi în general deficitar și doar cu totul izolat și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe cantitativ.

* Bustul scriitorului grec Nikos Kazantzakis a fost dezvelit ieri în locul care s-a consacrat în Tulcea drept Parcul Personalităţilor Minorităţilor, lângă Muzeul de Artă. Plasat alături de primul preşedinte al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, pictorul şi poetul ucrainean Taras Sevcenko şi poetul rus Serghei Esenin, bustul scriitorului grec Nikos Kazantzakis a fost realizat cu sprijinul Comunităţii Elene din Tulcea. Pe lângă „Viața și peripețiile lui Alexis Zorbas”, romanul care a stat la baza ecranizării de succes mondial „Zorba Grecul”, Nikos Kazantzakis a mai scris și alte romane de referință, precum „Hristos răstignit a doua oară”, „Raport către El Greco”, „Ultima tentație a lui Hristos” sau „Fratricizii”. La festivitatea de dezvelire a bustului scriitorului grec Nikos Kazantzakis a participat ca invitat al Comunităţii Elene din Tulcea deputatul Dragoş Gabriel Zisopol.

* 24 de trasee turistice sunt deschise în Delta Dunării. Acestea traversează zone extrem de atractive din punct de vedere turistic, precum Lacul Roşu, Golful Musura sau Gura Portiţei. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a stabilit şi reguli speciale de practicare a turismului, în scopul protejării patrimoniului natural din aceste zone. Astfel, au fost stabilite 24 trasee turistice în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, dintre care 15 pot fi efectuate doar cu mijloace de transport naval. Celelalte 9 trasee sunt accesibile turiştilor amatori de drumeţii, ori cu mijloace de transport rutier, precizează ARBDD. Turiştii care vizitează Delta Dunării au la dispoziţie şi o aplicaţie, prin intermediul căreia pot accesa informaţii privind traseele turistice, locul unde se află ori pot accesa date despre acea zonă. Aplicaţia poartă generic numele de „Manualul digital al turistului” şi a fost lansată în urmă cu doi ani printr-un proiect cu finanţare europeană.

* Stațiunea Mamaia nu se vede de niciunde mai bine decât din aer. Din aer și din larg. Parasailingul este un sport doi în unu, am putea spune: adrenalina vine la pachet cu ocazia de a admira un peisaj extraordinar.

* Superkombat vine sâmbătă la Constanța! Moroșanu și Filip se bat la Tenis Club Idu din Mamaia. Mamaia va fi din nou scena unei Gale Superkombat. De data aceasta sportivii vor lupta la Idu Tenis Arena. Promoterul Edi Irimia anunţă pentru sâmbătă, 30 iulie, un super-show, la care vor participa Cătălin Moroşanu şi constănţeanul Alex Filip. După ce l-a învins în vara trecută la Constanța pe uriașul olandez Colin George,Moartea din Carpați Cătălin Moroșanu va fi din nou în centrul atenției, cu un meci împotriva turcului Murat Aygun, antrenat de triplul campion mondial de K1, Peter Aerts. În arenă va urca și eroul local Alex Filip, cel mai de succes luptător constănțean din circuit. Șase constănțeni vor lupta în gala de sâmbătă seară, care va oferi, începând cu ora 20.00, un fight-card extrem de atractiv, cu 12 meciuri.

* Trupa Bosquito revine la Constanta pentru un concert inedit si o seara plina de voie-buna si muzica live de calitate dedicata celor care vor sa se distreze! Piese vechi, dar si piese noi vor face deliciul publicului pe ritmurile deja binecunoscute. In cei 15 ani de activitate, trupa Bosquito a stiut sa cucereasca publicul cu hit-uri precum “Pas cu pas”, “Pepita”, “Hopa Hopa”, “Doua maini”, “Marcela” si lista continua. Pana in prezent, formatia a lansat cinci albume: “Bosquito” (2000), “Sar scantei” (2001), “Cocktail Molotov” (2003), “Farame din soare” (2004) si “Babylon” (2014). Vino JOI, 28 IULIE, ORA 21.30, la restaurant Harlequin Mamaia sa petreci o seara minunata alaturi de baietii de la Bosquito. Rezervari la 0766 400 181. Pret bilet: 55 de lei.

* Unul dintre cei mai apreciati comedianti din România, TEO revine la Constanta pentru un super-show de stand-up comedy pe scena Harlequin Mamaia. Teo a inceput sa faca stand-up in 2003 si este parte din “Sfanta Treime a Stand up-ului romanesc” alaturi de Vio si Costel. De asemenea, Teo este unul dintre membrii echipei Sector 7, alaturi de care realizeaza si prezinta emisiunea online Nimic Nou. Teo va urca pe scena restaurantului Harlequin Mamaia,MIERCURI, 27 IULIE, de la ORA 21.30. Pretul unui bilet este 35 lei
Rezervari la: 0766 400 181


ALTFEL DE PUBLICITATE

Angajăm personal pentru Litoral (fete, băieţi, cupluri) unde comercializăm shaorma, clătite, kurtos-kalacs, porumb fiert, langoş etc. Constituie avantaj experienţa, permisul de conducere şi dacă sunteţi nefumătorii. Asigurăm cazare. Persoane energice, rezistente la stres, dornice de câştig şi îndeosebi serioase. Tel .749907998 ,737178055

Angajăm ospătari pentru sezon ! OFERIM CAZARE ȘI MÂNCARE ! OFERIM cele mai mari salarii după litoral ! Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 761021399 !

Hotel Jiul situat în localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa angajează pe perioada sezonului estival cameriste. Oferim cazare sau transport şi forme legale de muncă. Experienţa constituie un avantaj. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 0735139229 .

Bula, soţia lui Păcală

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri