Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
“AEROMANIA” a încântat numerosul public, de la Mangalia şi Aeroportul Tuzla

“AEROMANIA” a încântat numerosul public, de la Mangalia şi Aeroportul Tuzla(2583)


În weekend, turiştii şi localnicii de pe Litoral au avut parte de un “Airshow” memorabil, oferit de Aeroportul Tuzla şi Primaria Municipiului Mangalia: “AEROMANIA”.
Aeroportul Tuzla şi-a deschis porţile, pentru publicul de toate vârstele, oferind acrobaţie, zbor, muzică, artificii şi surprize.

 

O bunicuţă… paraşutistă!


Octogenara Mariana Gheorghe, paraşutist, pilot de avion şi planor, a sărit cu paraşuta, în deschiderea programului. Colegii săi mai tineri, paraşutiştii de la Tuzla, au făcut o demonstraţie teribilă de precizie, care a completat momentul. Au urmat zborurile în formaţie, cu avioanele şcolii de pilotaj, au zburat şi elicoptere (de la cel mai mic, folosit la instrucţie, până la cel mai mare, vârf de tehnologie: unul dintre elicopterele echipate pentru zborul offshore).

 

Acrobaţiile aeriene: cele mai gustate momente!


Tensiunea a crescut treptat, când au evoluat, spectaculos şi impecabil, Jurgis Kairys (multiplu campion mondial de acrobaţie şi inventator al unor manevre aviatice, în prezent şi antrenor al lotului naţional de acrobaţie aeriană, al României), Svetlana Kapanina (campioana Rusiei), Francesco Fornabaio (campionul Italiei, la acrobaţie), Luca Bertossio (campionul mondial, la planorism). Pentru a ajuta spectatorii să remarce, dincolo de frumuseţea spectacolului, performanţa umană şi tehnică, a oferit explicaţii Andrei Lucescu, cel mai apreciat comentator de aviaţie din ţară.

Momentul cel mai aplaudat, al ambelor zile, a fost numărul comun al “Iak - arilor Acrobaţi”, cu… “solistul” Jurgis Kairys, show numit „Air Bandits”, în care “bombele” şi artificiile, de la crepuscul, au făcut ca mii de telefoane, tablete şi aparate de fotografiat să stea, 20 de minute!, îndreptate către cer.

 

“Zdob şi Zdub” au venit cu… “aerotaxiul”!, din Crimeea


Mihai Mărgineanu, elev al şcolii de pilotaj “REGIONAL AIR SERVICES”, a încercat să convingă, instructorii şi publicul, că are succes şi cu… muzica şi cu aviaţia! L-au acompaniat, cu prietenie, pe o scenă aşezata în faţa hangarului, muzicieni celebri: “Zdob si Zdub”, “Trupa Veche”, “Platonic” şi alţii.

Aterizaţi de la concertul anterior, de la Sevastopol, în Crimeea, chiar cu un avion aparţinând Aeroportului Tuzla, moldovenii de la “Zdob si Zdub” au încercat, în weekendul 13-14 iulie, experienţe diferite: de la transportul… “aerotaxi”, la numărul de acrobaţie al “Yakarilor”, totul a fost, şi pentru “fraţii noştri moldoveni”, fascinant!

 

“Regional Air Services” nu se potoleşte, după 15 ani de activitate!...


Pentru un eveniment perfect, echipa de la “Regional Air Services” a oferit şi alte atracţii: standuri de aviaţie, motociclete, spaţiu de “capare”, pentru fotografi, motociclişti şi cercetaşi, loc de joacă pentru copii etc.
Pentru că a împlinit 15 ani de muncă dedicată, în aviaţe, pentru că, de anul acesta, va fi un aeroport deschis traficului… international!, cu punct de frontieră şi vamă, pentru că, deşi are o pistă de iarbă, a ajuns la 16.500 de pasageri pe an!, pentru că a reuşit să aibă succes în / din întreprinderi extrem de dificile, şi continuă să lupte, “REGIONAL AIR SERVICES”, proprietara Aeroportului Tuzla, rămâne alături de fanii săi, cu noi şi plăcute surprize, chziar în această vară!.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri