Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Sancțiuni aplicate restaurantelor și hotelurilor de pe litoral

Sancțiuni aplicate restaurantelor și hotelurilor de pe litoral(890)


Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu inspectori din cadrul I.T.M. Constanța, reprezentanți ai D.S.V.S.A. și D.S.P. Constanța, au desfăşurat activități specifice de verificare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia privind unitățile hoteliere și de alimentație publică, aplicând sancțiuni contravenționale de peste 21.000 de lei.

La data de 22.07.2016, polițiștii constănțeni, împreună cu reprezentanții instituțiilor mai sus menționate, au verificat 6 societăți comerciale cu profil de alimentație publică și cazare, aplicând 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, fiind constatată și o infracțiune prevăzută de Legea nr. 31/1990.

În cadrul acestei activități, au fost efectuate verificări și la o unitate hotelieră din stațiunea Mamaia unde inspectorii din cadrul D.S.P. Constanța au aplicat o amendă pentru producerea de zgomot care depăşește limitele maxime stabilite de normele de igienă în vigoare şi care pot crea riscuri pentru sănătatea comunitară, potrivit H.G. nr. 857/2011.

Acțiuni similare vor continua pe toată perioada sezonului estival 2016 pentru creşterea siguranţei turiştilor și prevenirea faptelor antisociale din stațiunea Mamaia și municipiul Constanța.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri