S-a lansat Catalogul naţional al specialiştilor în transparenţă din administraţia publică locală

S-a lansat Catalogul naţional al specialiştilor în transparenţă din administraţia publică locală(826)


Prima variantă a Catalogului naţional al specialiştilor în transparenţă din administraţia publică locală, care conţine aproximativ 1.000 de nume şi adrese de contact ale responsabililor de aplicarea legislaţiei transparenţei din tot atâtea Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT) din toate colţurile ţării, a fost lansată, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).

Conform sursei citate, această primă variantă a catalogului a fost elaborată după un amplu proces de colectare de date prin adrese oficiale transmise în perioada aprilie - iunie către toate UAT-urile din ţară. Baza de date, disponibilă la: http://goo.gl/qn3WtG şi actualizată la nivelul sfârşitului lunii iunie, este prezentată, pentru prima dată, în format editabil, în aceasta regăsindu-se adresele de contact ale responsabililor cu aplicarea Legii 544/2001, respectiv a Legii 52/2003 din cele 109 primării de municipiu, 6 sectoare ale Capitalei, 112 primării de judeţ şi din peste 700 de primării de comune, se precizează în comunicat.

MCPDC consideră că prima condiţie pentru funcţionarea dialogului dintre cetăţeni şi administraţie este ca aceste două părţi să se cunoască şi să poată intra în contact în mod direct şi eficient. Baza de date va fi completată periodic, până când va acoperi toate UAT-urile conţinând numele şi adresa de contact ale celor care îşi exprimă acordul de a face parte din acest sistem naţional de evidenţă a responsabililor de aplicarea legislaţiei transparenţei în administraţie, se mai spune în comunicat. 
jooble.org