Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
TURISTUL DE PE ZEBRĂ 10

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 10(1413)


* La Cheia au fost inaugurate noul parc şi terenul de sport. După încheierea cu succes a lucrărilor de la noul centru de agrement de la Cheia, a sosit şi vremea inaugurării, programată de aleşii locali pentru zilele de după finalizarea cursurilor şcolare.

* În organizarea Ambasadei Franței în România, a Institutului Francez din România și a Alianței Franceze Constanța, ieri, marți, la hotelul Ibis Constanța a avut loc reuniunea „Întâlnirile franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”. Este vorba de a patra etapă dintr-o serie mai largă de reuniuni organizate la nivel național sub acest titlu, desfășurate la inițiativa Ambasadei Franței în România, sub înaltul patronaj al secretarului de stat pentru Turism din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Scopul acestei acțiuni este identificarea nevoilor de formare profesională și de învățare a limbilor străine necesare în domeniul turistic și educațional. Astfel, întâlnirea a permise schimbul de informații și prezentarea de noi tendințe și proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale și al dezvoltării acestui sector, ce pot conduce la realizarea de schimburi de experiență, precum și la dezvoltarea de proiecte de mobilitate și a parteneriatelor educative între școlile din Franța și România.

* Într-o altă ordine de idei, Alianţa Franceză Constanţa (AFC) invită iubitorii de fotografie astăzi, 13 iulie, de la ora 12.30, la Muzeul de Artă, la vernisajul expoziției internaționale „Meseriile mării” / „Les métiers de la mer”. Expoziția reunește fotografii realizate în urma concursului lansat cu trei luni în urmă de instituţia promotoare a francofoniei din Constanța, în parteneriat cu CMA Ships Romania şi muzeul-gazdă. Tema concursului, ajuns la cea de-a III-a ediție, a fost, conform AFC, „în acord cu specificul locului, fiecare fotografie surprinzând legătura omului cu marea sau influenţa acestuia asupra mării, în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim (...) Juriul, format din specialişti şi artişti consacraţi în domeniu, a stabilit câştigătorii, conform unor criterii de evaluare, precum: adecvarea cu tematica propusă, creativitatea şi originalitatea şi, desigur, calitatea tehnică a fotografiei”.

* Poliția Română a continuat, timp de patru zile, recent, acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole. Astfel, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Direcției de Ordine Publică – I.G.P.R. au efectuat nouă controale, dintre care șapte în Delta Dunării și două în complexul Razim – Sinoe. În urma acțiunilor, polițiștii au constatat trei infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura și au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 25.160 de lei, respectiv 453 de kiligrame de pește, trei ambarcațiuni și două motoare de ambarcațiuni, un rezervor, două rame, 65 de plase monofilament și zece setci cu fir textil.

* Sezonul estival se apropie de jumătate, iar litoralul este aproape plin cu români iubitori de mare, distracție și relaxare. Potrivit declarațiilor hotelierilor din stațiunea Mamaia, pe lângă sejururile rezervate pentru o săptămână, weekend-urile din următoarea perioadă se anunță cu un grad de ocupare de 100%. Mamaia rămâne în continuare în topul preferințelor pe litoralul românesc, fiind una dintre cele mai frumoase stațiuni, care oferă turiștilor din ce în ce mai multe opțiuni și activități pentru vacanță. Hotelurile, restaurantele și cluburile își întâmpină turiștii cu construcții noi și moderne, servicii de calitate și facilități pentru toate gusturile. Pentru distracția de zi cu zi, Satul de Vacanță Mamaia este vizitat zilnic de mii de turiști, indiferent de vârstă, atracție binecunoscută ca fiind un loc în care este imposibil să te plictisești. De la personaje din desenele animate, care te întâmpină pe străzile din parcul de distracție, la jocuri, activități pentru iubitorii de adrenalină, până la comercianții care te invită la preparate și gustări tradiționale, vată de zahăr, clătite sau porumb fiert, atmosfera din Satul de Vacanță pune zâmbetul pe buze și celor mari, și celor mici. Cei care ajung pentru prima dată la Mamaia nu ar trebui să rateze o zi de distracție la Aqua Magic, o plimbare cu autobuzele etajate, telegondola sau pe faleza din Mamaia, renovată recent, și, pentru un traseu mai distractiv, pot face o plimbare cu trenulețul, din Satul de Vacanță până în Mamaia. Pentru amatorii de distracție și viață de noapte, în weekend sunt organizate petreceri pe plajă sau la piscine, concerte în cluburi cu invitați speciali internaționali, DJ consacrați, brunch-uri în locații cu decor exotic.

 

ALTFEL DE PUBLICITATE

VREI SĂ LUCREZI PE LITORAL ÎN PERIOADA VERII ?

Angajăm studenţi/studente , elevi/eleve (minim 17 ani ) pentru vânzare baloane. 15 locuri disponibile. Oferim: salariu 1400 lei, training plătit în cadrul contractului de muncă, cazare la hotel, program de lucru 6 ore/zi, transport suportat de către firmă, dezvoltare personală în cadrul unei echipe tinere. Tel : 751362368

Complex hotelier , Olimp şi Venus , angajăm pentru reparații şi întreținere cu contract permanent : instalator sanitar , tâmplar pentru mobilier lemn şi termopane ! Tel. 0755065182

BULA, soţia lui PĂCALĂ

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri