Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MAZĂRE (s-)a hotărât: Emblema sezonului, în MAMAIA, va fi... „FLYBOARDINGUL”! (Dar lui i-a fost... teamă să sară-n cap, la antrenamentul de vineri!)

MAZĂRE (s-)a hotărât: Emblema sezonului, în MAMAIA, va fi... „FLYBOARDINGUL”! (Dar lui i-a fost... teamă să sară-n cap, la antrenamentul de vineri!)(2604)


Când am scris, ieri, că Radu Mazăre, primarul de Mamaia, şi, din când în când, (printre picături şi sporturi & gesturi / declaraţii extreme -- başca: Brazilia, Fashion TV, Madagascar, gagici, Cluburi, malgaşe, Cătălin Botezatu etc -- ), în timpul liber, în genere în extrasezon (f)estival, chiar şi edil al accesoriului Constanţa (un cartier mai prăpădit al staţiunii Mamaia…), s-a născut cu căiţă, “mânca-l-ar mama” (expresie celebră de campanie, în 2004!), de norocos ce-i dânsul, nu ştiam două lucruri. Primul este acela că făcuse deja un antrenament cu public, vineri după-amiază. Şi doi: că nu avusese curajul (şi nebunia, extremă…) să se arunce, încă o ţâră (a doua încercare putându-i fi, de această dată, nu doar… CAUZATOARE, ci, Doamne-Fe, chiar fatală) în cap, propulsat, ca o rachetă, de costisitorul echipament de “Flyboarding”. Noi, cu părere de rău pentru zilişoarele sale, că doar ce împlini 46 de sezoane, ne gândeam la o ploicică, ceva, care să contramandeze demonstraţia şi să-l scape într…, mă rog: în starea de acum, la minte şi la trup! Când colo, nici nu mai era nevoie să ne facem griji că rămânem neprimăriţi: Mazăre “ “se dăduse” deja, cu noua lui jucărea, cu o zi în urmă, tot la locul indicat de comunicatul – convocator trimis presei locale, de către Primărie: Pasarela “lui”, de la Cazino, din staţiunea “sa”, marotă şi fetiş, Mamaia. Culmea, de data aceasta, lucru neobişnuit pentru serviciul de resort al Administraţiei Locale, chiar şi ora corespundea: 17.00. Dacă nimereau şi ziua, ziceam că se apropie, precis, Apocalipsa, nu alta! Poate, la încercarea viitoare, le ies, în sfârşit, trei din trei…Cum spuneam:


N-a fost ieri, da’ s-a ţinut alaltăieri, pentru că… s-a amânat pentru astăzi! (Dar nu-i exclus să fie mâine…)


La încercarea de vineri, viaţa lui Mazăre nu a fost pusă în pericol (şi, odată cu ea, viitorul staţiunii Mamaia, cu tot cu suburbia sa, Constanţa), pentru că dacă nu s-a petrecut un fenomen natural obişnuit, ploaia, s-a întâmplat altul, destul de supranatural şi misterios, aproape straniu: Mazăre a (fost)… CHIBZUIT! N-a avut, adecătelea, curajul să mai cadă o dată-n cap! L-a lăsat pe antrenor, instrucrtor, guru sau ce-o mai fi, să execute “fly”-ul, el mulţumindu-se (doar) cu (“Wake”-)”boarding”-ul, adică numai cu levitaţia, nu şi cu partea cu adevărat periculoasă, aceea cu imitatul pescăruşului nebun. Datorită acestei neaşteptate, miraculoase, dovezi de cap pe umeri, la figurat, primarul a reuşit să… şi-l păstreze acolo, la propriu. Şi astfel, până la închiderea acestei ediţii, putem să (mai) jubilăm: “(Încă) HABEMUS MAZĂRE!”, Prim(ar)us inter Par(ade)s”! Că tot se apropie Festivalul Antic “Tomis”…Dar nu garantăm nimic, pentru că Dom’ (unii, răutăcioşii de ei, zic că mai potrivit ar fi “doN”!) Primar a zis, ieri, că-n această seară va face ce n-a cutezat vineri, mai ales că vrea nişte poze, “by night”, pentru un afiş, pentru început, până se mai perfecţionează, căci doreşte ca, în acest sezon, “flyboardingul” să fie emblema, “loggo”-ul staţiunii “sale”! AŞA PĂŢEŞTI, DACĂ-I IEI UNUI COPILAŞ O JUCĂRIE NOUĂ: DĂ DE PĂMÂNT CU CELE VECHI! Adio, oare, Fashion, gagici, Botezatu, zmee, “Wind-surfing”, maşinuţe de epocă (cu care se joacă pe covor; asfaltic, ce credeaţi?...)?


ULTIMA ORĂ!


Ne-am amintit ceva: (pe online) n-avem… “Închiderea ediţiei”! Aşa încât, la acest moment, cu ediţia închisă ori dată de pereţi, nu putem garanta că primarul nu şi-a luat, totuşi, inima-n dinţi şi mintea-n pungă, şi, nesupravegheat corespunzător, n-a sărit, cu cea rămas, în văzduh, păţind “nepăţăite”, la contactul cu apa. Şi nu ne referim la o răceală sau un cârcel… Ţinem ediţia vraişte, pentru următoarea “Ultimă Oră”, cu speranţa sinceră că nu va fi şi… cea de pe urmă, Doamne păzeşte, pentru niciunul dintre “actori”!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri